Därför ber TV4-profilen om ursäkt – efter agerandet i Nyhetsmorgon: ”Vi ska samla oss”

Skrattattacken kom som en blixt från klar himmel – i direktsändning.

Nu ber programledaren Maria Forsblom om ursäkt till tittarna.

Nyhetsmorgon har genom åren haft sina radarpar. Från Bengt Magnusson och Malou von Sivers, via Peter Jihde och Tilde de Paula Eby till dagens Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

Till denna skara av rutinerade programledare får vi nu också lägga till TV4-produkterna Maria Forsblom och Martin Järborg. De har synts i kulisserna på TV4-huset i många år som reportrar, men det är först på senare tid som de båda har tagit steget ut i programledarrollen i flaggskeppet Nyhetsmorgon.

TV4-duon, som är den yngsta av programmets fasta programledarpar, har på senare tid växt till en självklar del av Nyhetsmorgons ensemble. De sänder vanligtvis direkt redan från halv sex-tiden tidiga morgnar i början på veckan, till klockan 10 då ”Malou efter tio” tar över i tablån.

Det märks också att Maria och Martin har roligt ihop när de jobbar.

Otaliga gånger har tittarna märkt hur någon av dem, eller kanske rentav bägge två, tappat tråden mitt i sändningen – och brustit ut i en skrattattack.

Nu tar Maria Forsblom bladet från munnen om saken. Det var i onsdags förra veckan som hon ledde Nyhetsmorgon tillsammans med Järborg.

Foto: TV4

Efter ett inslag, med den karismatiska reportern Carolin Björnerhag som var på plats på en brandstation i Stockholm, kommenterade Martin i sändningen:

LÄS MER: Reporter-Carro gör succé i Nyhetsmorgon – berättar om sitt förflutna med Povel Ramel

– Stort tack för starka handfasta tips, det gillar vi!, sade Järborg sedan brandmannen Johan i inslaget visat upp en tung brandsläckare i sändning.

Foto: TV4

Detta får Maria att plötsligt börja fnissa ordentligt i sändningen, och snart kan inte heller Martin hålla sig.

Nu ber hon om ursäkt för det hela.

Foto: TV4

I ett inlägg på Instagram skriver Forsblom:

”Tack och förlåt för den här veckan! Vi ska samla oss och hoppas göra en stark comeback på måndag. Ha en underbar dag!”, skriver hon.

Tittarna vill inte ha en ursäkt

Men tittarna verkar inte hålla med Maria om att en ursäkt var på sin plats.

Tvärtom är det många som skriver i kommentarsfältet till hennes inlägg att de uppskattade skrattattackerna i studion.

”Underbart se er, finns inget att be om förlåtelse för ju”, skriver en tittare.

”Härliga ni! Det kändes så varmt i hjärtat att se er få skrattanfall”, skriver en annan.

”Tack för alla goa skratt idag. Det behöver vi extra mycket nu”, skriver ytterligare en tv-tittare som uppskattade skratten.

Vad tycker du, gör Maria rätt som ber om ursäkt för skratten? Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om Nyhetsmorgon! 😃