Foto: TV4 & Jonas Ekströmer / TT

Därför ryter Steffo Törnquist ifrån – här är programledarens ärliga ord till tv-tittarna

En viktig påminnelse till alla tittare.
Steffo Törnquist vill inte ha kommentarer om en specifik detalj.
Här är programledarens ord till följarna i sociala medier.

Tv-profiler får ofta stålsätta sig mot olika typer av åsikter i sociala medier. Ibland handlar det om konstruktiv och vettig kritik, men ibland också om rena tråkigheter.

Rutinerade programledaren Steffo Törnquist, 65, är luttrad. Efter alla år i TV4:s ”Nyhetsmorgon” har han sett och hört det mesta.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

LÄS MER: Alex Schulmans stenhårda kritik mot Steffo Törnquist efter orden i direktsändning

Nu passar han på att föregå eventuell kritik.

Det handlar om ett foto i sociala medier som tidigare väckt liknande reaktioner.

2019 åkte nämligen Steffo tillsammans med omtyckta kollegan Jenny Strömstedt, 48, till statsministerns rekreationsbostad Harpsund för att intervjua Stefan Löfven, 63, i ett sommarporträtt. Intervjun sändes senare i Nyhetsmorgon.

Men när Steffo berättade om intervjun på Instagram – tillsammans med en bild där han och Jenny ror den legendariska ekan – möttes han av oväntad kritik.

Då fylldes nämligen kommentarsfältet bland annat med uppmaningar om att han borde bära flytväst i ekan.

Nu – två år senare – har Steffo lagt upp samma bild igen. Han avslöjar att den dynamiska Nyhetsmorgonduon återigen ska besöka Harpsund för intervju med statsministern. Och den här gången passar han på att föregå eventuell kritik från tittarna.

”Ses i rutan i morron bitti samtidigt förbereder Jempa och Moi den årliga statsministerintervjun på Harpsund (sänds på nationaldagen). Den som gnäller på frånvaro av flytväst vid 2019 års rodd i klassiska ekan åker ut härifrån, bye bye. Seriösa förslag på frågor är däremot välkomna. Ses”, skriver Steffo på Instagram.

Vad tycker du om programinnehållet i Nyhetsmorgon? Uppskattar du också Jenny och Steffo i rutan? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!