Foto: TV4/TT

Därför saknas Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon – veteranens besked om framtiden

Saknad av tittarna och försvunnen i rutan.
Nu berättar Steffo Törnquist varför han inte fanns med i Nyhetsmorgon-sändningen.

STOCKHOLM 20201218 Journalisten och TV4-profilen Steffo Törnquist fyller 65 år. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Jenny Strömstedt var tillbaka i Nyhetsmorgon igen på torsdagen – precis som vanligt.

Den populära programledaren har haft en intensiv vecka på TV4 som startade med den långa direktsända Unicef-galan ”Världens viktigaste kväll” i måndags. Syftet med galan var som bekant att få nya ”världsföräldrar” att ansluta sig till Unicef.

”Världen är ett. Vi vet faktiskt vad vi måste göra för att ge alla barn chans att överleva, och påverka sin framtid. Att vara världsförälder är att bidra till det på ett högst konkret sätt”, skrev Jenny Strömstedt på Instagram inför galasändningen som pågick i två timmars direktsändning på TV4.

Efteråt berättade Strömstedt att hon skulle ladda batterierna igen med ett besök på torpet – och tre dagar senare var hon alltså tillbaka i rutan igen som vanligt. Nu handlade det om Nyhetsmorgon på torsdagen. Men vid sin sida hade hon inte parhästen Steffo Törnquist.

TV4-veteranen som nyligen möttes av kritik från Alex Schulman för ett uttalande i programmet var ersatt av en annan tittarfavorit: Anders Pihlblad.

Många tv-tittare gladdes åt att se Strömstedt och Pihlblad sida vid sida. Men samtidigt reses också frågetecken för Törnquists plötsliga frånvaro. Han som alltid brukar sända med Jenny Strömstedt just dessa veckodagar.

”Tur att iallafall ni skiner som solar. Jenny, din nya frisyr klär dig fantastiskt bra!”, skriver en av tittarna i en kommentar Instagram-sidan för Nyhetsmorgon som på torsdagsmorgonen bland annat gästades av artisten Stefan Sundström som ville slå ett slag för goda tomater.

Även skådespelaren Helena af Sandeberg var på plats i studion på torsdagen.

Men varför fanns då inte Steffo på plats i studion som vanligt?

Nu svarar profilen själv.

Anledningen är att Törnquist var upptagen på annat håll – och nu lovar han tittarna att vara tillbaka fortare än blixten.

”Ses inte i rutan i morron, Pilis räddar mig (tack) enär jag firar Agge på 60-årsdagen med baluns i den sörmländska tassemarken. Ses på fredag”, skrev Steffo på sin Instagram i onsdags.

Flera tittare tycks sakna Törnquist i rutan, men passar också på att önska honom ett trevligt firande.

”Känns ju lite konstigt att du inte är i tv”, skriver en tittare i kommentarsfältet till Steffos inlägg.

Brukar du också starta dagen med Nyhetsmorgon? Vad tycker du om innehållet i programmet, finns det någonting du skulle vilja se mer eller mindre av? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!