Efter kritiken mot Soraya Lavasanis beteende i sändning – nu svarar TV4-profilen: ”Jag är fullt frisk”

TV4-profilen Soraya Lavasani hostade i direktsändning – då kom tittarreaktionen genast in till kanalen.
Nu svarar den omtyckta programledaren på coronakritiken.
”Jag är fullt frisk”, skriver hon på Instagram.

I dessa pandemitider har hela världens befolkning vant sig vid att leva sina liv på ett annorlunda sätt. Det gäller att hålla koll på eventuella symptom på coronaviruset – för att på så vis isolera sig och undvika att smitta andra. Tills dess att man tagit ett covid-test.

Här i Sverige är det Folkhälsomyndigheten som svarat för dessa rekommendationer och fram tills 29 september hade Sverige många restriktioner i samhället till följd av detta.

Att dessa instruktioner sitter ”i ryggmärgen” på de flesta är nog allmänt vedertaget vid det här laget. Därför var det kanske inte heller så märkligt att en tv-tittare hörde av sig till TV4 när en av programledarna i Nyhetsmorgon hostade i sändningen.

Samtidigt ska man förstås komma ihåg att en hosta kan vara just en vanlig hosta.

Nyhetsmorgons redaktion lade som vanligt på morgnarna upp en bild på de välkomnande programledarna Soraya Lavasani, 39, och Martin Järborg, 42, under måndagen. Både Soraya och Martin ler snällt på bilden och är redo att välkomna tittarna till ett fullmatat program. Under måndagen uppmärksammade programmet bland annat konstnären Lars Vilks och de två poliser som omkom i en bilolycka under helgen.

Dessutom firades kanelbullens dag i studion tillsammans med bagaren Martin Löf.

I kommentarsfältet under inlägget tackade många tittare som vanligt för sällskapet i tv-rutan under morgonen.

Soraya och Martin
Foto: TV4

Tittarreaktionen efter programledarens hosta i TV4

Samtidigt noterades även en annan detalj i rutan: att programledaren Soraya Lavasani hostat i direktsändningen. En tittare valde då att höra av sig direkt till TV4 för att notera detta.

”Vore det inte förståndigt att Soraya vore hemma tills hon blir frisk???? Hon stör väldigt mycket med sitt hostande. Lika förra veckan. I dessa tider så behöver man visa hänsyn. Med eller utan corona”, skriver tittaren i en kommentar på Nyhetsmorgons Instagram.

Nu har programledaren själv valt att svara på kommentaren. Soraya låter meddela att hon inte har covid-19.

”Jag är fullt frisk men luften i studion är väldigt torr, därför får jag ibland rethosta. Förstår att det stör men svårt att låta bli när det retar i halsen”, skriver Soraya Lavasani i ett svar till oroliga tittare och avslutar med att lägga till ett hjärta.

Foto: TV4

Krya på dig, Soraya! Hoppas att det blir bättre snart.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!