Fredrik Wikingssons nya stenhårda kritik mot Nyhetsmorgon – efter programledarnas agerande i sändning
Fredrik Wikingsson

Fredrik Wikingssons nya stenhårda kritik mot Nyhetsmorgon – efter programledarnas agerande i sändning

Fredrik Wikingsson frågades ut i Nyhetsmorgon efter att han framfört kritik mot programmet i hans och kollegan Filip Hammars podcast.

Wikingsson menar att delar av Nyhetsmorgon går alldeles för långsamt.

Han har tillsammans med Filip Hammar gjort tv-program sedan början av 2000-talet. Under åren har de lett program så som ”Grattis världen”, ”100 höjdare”, ”High Chaparall” och många fler.

Sedan några år tillbaka är duon aktuell med frågesport-succén ”Alla mot alla” på Kanal 5.

”Det håller liksom inte”

I Filip och Fredriks podcast berättade Fredrik nyligen om sina tankar kring Nyhetsmorgons nya segment. Det går ut på att programledarna i ”Nymo” blir personliga och pratar länge med varandra innan att de lämnar över programmet till en annan programledare.

Detta stör sig Fredrik Wikingsson på och menar att struntprat absolut är okej, men att de drar ut alldeles för länge på det. Ett särskilt exempel som han nämner är då programledarna snackade om sina färgglada strumpor.

– Det pågår i 20 minuter. Och så sitter de bara och typ fikar i studion. Det håller liksom inte riktigt för det. Ni måste berätta om något som är relevant för världen. Ni kan bara inte prata om vilka strumpor ni har på er, sa Fredrik i podden.

Frågades ut av programledarna

I måndags var Wikingsson inbjuden till Nyhetsmorgon med anledning av att det är finalvecka i ”Alla mot alla. Där passade programledarna på att grilla honom med anledning av sitt uttalande.

Thomas Ritter frågade Wikingsson om han backar från sitt uttalande. Svaret han fick var ett tydligt nej.

– Jag backar absolut inte. Programmet heter ”Nyhetsmorgon” – då slår man på och tänker: ”Vad är det jag tittar på nu egentligen”. Jag har massa respekt för det ni gör vecka ut och vecka in, men det här måste ni göra snabbare, sa Fredrik Wikingsson.

Han var dock tydlig med att kritiken var lite på skämt, men att han inte kommer kunna släppa det tillfälle då programledarna pratade länge om sina strumpor.

– Nio minuters struntprat är åtta minuter för långt, konstaterade Wikingsson.

Vad har du för tankar kring Fredrik Wikingssons kritik? Håller du med honom? Berätta gärna om dina tankar i en kommentar på Facebook!