Här golvar 91-årige Stig alla i direktsändning – magiska tricket knockar Steffo och Sofia

Bara för att man blir gammal så betyder det inte att man slutar att imponera på folk!

Nyligen gästades Nyhetsmorgon av 91-åriga Stig – som fick Steffo och Sofia att häpna med sina trollerikonster.

Stig Strömberg föddes 1931 och fyller 92 år om cirka tre veckor. Under livet har han hunnit med att göra och lära sig mycket. I soffan på Nyhetsmorgon berättar han för Steffo och Sofia om sitt långa liv.

Han föddes i en mindre by utanför Vetlanda och efter den 6-åriga folkskolan började han som lärling vid den lokala möbelfabriken. Steget därefter blev att börja som springpojke inne i stan.

Senare i livet började han jobba på Tempo och det ena ledde till det andra – senare blev han varuhuschef på Åhléns och var med och utvecklade butiker runt om i landet.

Ärvde intresset av sonen

Någon gång i 40-årsåldern plockade han upp ett intresse som skulle komma att ligga honom varmt om hjärtat i många år framöver.

Det var hans yngsta son som först började med att trolla. Stig bestämde sig en dag för att testa trolleriet på egen hand och snart gjorde han succé. Så sent som förra året höll han sin senaste föreställning.

Hans talang för trolleri tog honom hela vägen till Nyhetsmorgon. Och här tar han redaktionen med storm när han presenterar sitt trick.

Det börjar med att Stig beklagar sig över svenska butikkedjors svajiga betalningssystem och menar att han alltid har lite nödpengar hemma.

Sedan plockar han fram några papperslappar ur sin plånbok. Sekunder senare har papperslapparna förvandlats till hundralappar!

– Vad obehagligt det är när man sitter så nära, utbrister Sofia Geite.

Imponerar på alla

Efter att klippet lades ut på sociala medier har kommentarsfältet haglat med kärlek för Stig.

Så underbart att se denna gentleman”, skriver en person på Facebook.

Såå härlig och levnadsglad man”, skriver en annan.

Och vi kan inte annat än att hålla med! Det är verkligen otroligt hur pigg och ungdomlig Stig är för sin ålder.

Det är så kul att se äldre människor imponera på sin omgivning! Ibland måste man påminna sig om att man verkligen inte blir sämre för att man blir äldre – snarare tvärtom!

Vad tycker du om Stigs trollkonster? Lämna gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook så att fler får ta del av hans talang!