Jenny Strömstedts vädjan till tittarna – agerandet i Nyhetsmorgon: ”Försöker känna in…”

Jenny Strömstedt leder Nyhetsmorgon på lördag.

Nu riktar programledaren sig till tv-tittarna – med en speciell vädjan och viktig frågeställning.

I spåren av coronaviruset är medierapporteringen runt pandemin massiv. Radio, tv och tidningar domineras just nu av den stora virusfrågan, både i Sverige och utomlands.

Inför direktsändningen i TV4 på lördagen skickar programledaren Jenny Strömstedt därför en viktig fråga till alla tittare.

På sociala medier skriver TV4-profilen att hon tillsammans med sina kollegor planerar för fullt för vad sändningen kommer att handla om. På Instagram förklarar hon att hon vill veta vad tittarna känner runt coronaviruset – och om de vill se andra nyhetsinslag i sändningen.

– Kör #nymo på lördag. Bästa redaktör Anja Nisshagen och undertecknad försöker känna in balansen mellan virusnyheter och inslag om allt annat i livet som faktiskt också pågår. Vad säger ni? skriver Jenny Strömstedt på Instagram.

I kommentarerna är det många som skriver att de så klart bör ta upp coronaviruset i sändningen, men också att TV4 inte borde vara rädda för att beröra även andra frågor.

”Vi är alla medvetna om Corona och hur det påverkar vårt samhälle. Andra nyheter och inslag behövs för att hålla livsglädjen uppe! Mer skratt och intressanta inslag som får hjärnan att jobba. Lycka till på lördag”, skriver en tv-tittare i en av kommentarerna till inlägget.

”Mer inslag som förmedlar glädje, hopp, kärlek behövs i dessa virustider när nästan alla styrs av rädsla, ses på lördag”, skriver en annan tittare.

Och visst verkar det som om det kommer bli andra nyheter och inslag också – bland annat om trädgård.

– Jag kommer och förgyller med dahliaknölar, gyllenlack som doftar som en ask violpastiller och magnoliaträd💚Ovannämnda är immuna mot virus. Det är bra. Ses på lördag, skriver experten Victoria Skoglund i en kommentar till Jennys inlägg.

Brukar du titta på Nyhetsmorgon? Vad vill du se i programmet? Dela gärna vidare inlägget och skriv en kommentar vad du tänker kring allt detta!