Jenny Strömstedts vädjan till tittarna – agerandet i Nyhetsmorgon: ”Försöker känna in…”

Jenny Strömstedt leder Nyhetsmorgon på lördag.

Nu riktar programledaren sig till tv-tittarna – med en speciell vädjan och viktig frågeställning.

I spåren av coronaviruset är medierapporteringen runt pandemin massiv. Radio, tv och tidningar domineras just nu av den stora virusfrågan, både i Sverige och utomlands.

Inför direktsändningen i TV4 på lördagen skickar programledaren Jenny Strömstedt därför en viktig fråga till alla tittare.

På sociala medier skriver TV4-profilen att hon tillsammans med sina kollegor planerar för fullt för vad sändningen kommer att handla om. På Instagram förklarar hon att hon vill veta vad tittarna känner runt coronaviruset – och om de vill se andra nyhetsinslag i sändningen.

– Kör #nymo på lördag. Bästa redaktör Anja Nisshagen och undertecknad försöker känna in balansen mellan virusnyheter och inslag om allt annat i livet som faktiskt också pågår. Vad säger ni? skriver Jenny Strömstedt på Instagram.

I kommentarerna är det många som skriver att de så klart bör ta upp coronaviruset i sändningen, men också att TV4 inte borde vara rädda för att beröra även andra frågor.

”Vi är alla medvetna om Corona och hur det påverkar vårt samhälle. Andra nyheter och inslag behövs för att hålla livsglädjen uppe! Mer skratt och intressanta inslag som får hjärnan att jobba. Lycka till på lördag”, skriver en tv-tittare i en av kommentarerna till inlägget.

”Mer inslag som förmedlar glädje, hopp, kärlek behövs i dessa virustider när nästan alla styrs av rädsla, ses på lördag”, skriver en annan tittare.

View this post on Instagram

Var utelåst i trappen ett tag. 😳 Glömmer saker till höger och vänster just nu. Igår lämnade jag bilen utanför Brottsjournalens redaktion med nyckeln i. Lyckligtvis stod den kvar ett par timmar senare. 🤦‍♀️ Det är väl ingen tjuv som vågar sig dit antar jag. Jag blir sån när det rör sig mycket saker i huvudet, inte minst coronavirusets spridning och all fakta som ska vägas, mätas och balanseras. Fördelen med mitt jobb är att jag får ställa frågor direkt till både ansvariga politiker och smittskyddsläkare. 😷 Just nu gör jag allt för att hålla mig frisk, och långt från sårbara personer. Tvättar händerna, spritar (händerna alltså), cyklar eller tar bilen till jobbet. Inte för min egen skull, prognosen är att nästan alla kommer att få viruset förr eller senare och för alla nu friska och starka lär covid-19 inte bli särskilt dramatiskt, men det är en solidaritetshandling med de fysiskt svagare, och vården som behöver en långsammare smittspridning för att hinna med att hjälpa. 🙌🏼 Ber en bön till alla högre makter jag egentligen inte tror på. Så många är så väldigt oroliga och det får konsekvenser i kontakter mellan människor. 😧 Sen har jag pratat med så många desperata frilansare och småföretagare som tappert visar stor förståelse för situationen, men som plötsligt inte får en spänn att försörja sig på med restriktionerna om sammankomster över 500 personer. Den som skulle fixa ljudet till konferensen, köra bussarna dit, stänga gitarrerna på en turné som blir inställd, som har kafeet på teatern eller är f-skattare i gigekonomin och plötsligt inte får komma till jobbet, och därmed inte får fakturera men ändå måste betala hyra och mat till barnen. (Sen är hela ekonomin drabbad så klart) Vi får vara snälla mot varandra. ❤️ ps. Glöm inte att titta på @tildedepaula och @ritter_thomas och ställa alla era frågor i Coronaspecialen 2000 @tv4

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Och visst verkar det som om det kommer bli andra nyheter och inslag också – bland annat om trädgård.

– Jag kommer och förgyller med dahliaknölar, gyllenlack som doftar som en ask violpastiller och magnoliaträd💚Ovannämnda är immuna mot virus. Det är bra. Ses på lördag, skriver experten Victoria Skoglund i en kommentar till Jennys inlägg.

Brukar du titta på Nyhetsmorgon? Vad vill du se i programmet? Dela gärna vidare inlägget och skriv en kommentar vad du tänker kring allt detta!