Foto: TV4

Jesper Börjesson bryter tystnaden – fyra månader efter uppbrottet från TV4: ”Jag har kontakt med…”

Jesper Börjesson chockade tittarna.

Beslutet att lämna TV4 efter 25 års tid kom för fyra månader sen.

Nu – fyra månader senare – bryter den omtyckte före detta programledaren tystnaden i en intervju med Aftonbladet.

Det var vid årsskiftet som den populäre programledaren Jesper Börjesson tog tittarna på sängen totalt.

Efter 25 år på TV4 valde Börjesson att kliva av sitt uppdrag. Han skulle lämna kanalen där han varit omtyckt i rollen som programledare för flaggskeppet Nyhetsmorgon.

Nu – fyra månader efter uppbrottet som överraskade tv-tittarna – berättar Jesper Börjesson hur han har det på nya jobbet. Och om saknaden efter vännerna på Nyhetsmorgon.

LÄS MER: Jesper Börjessons oväntade drag – fyra månader efter uppbrottet från TV4

Foto: TV4

– Jag saknar ju kollegorna. Jag har kontakt med flera på jobbet, bland annat med min kompis Soraya som jag arbetade med länge. Ibland kan det suga till lite i nyhetstarmen. Att jobba under den här tiden och stå och prata om corona tre dagar i veckan, jag beundrar dem som gör det. Det är tungt för alla, just det saknar jag inte just nu då jag har så kul på mitt nya jobb, säger Jesper Börjesson i en stor intervju med Aftonbladet.

Jesper Börjesson chockade tittarna efter 25 år

I 25 års tid var Jesper alltså en självklar del av många tv-tittares vardag. På TV4 började han redan 1995 och efter massor av direktsändningar i såväl Nyhetsmorgon som andra sammanhang, tackade den omåttligt populäre journalisten och programledaren för sig.

Beslutet står han fast vid. I dag arbetar han på teknikkonsultföretaget Rejlers som Head of Learning, där han faktiskt också sänder tv, men inte som journalist.

– Jag är ganska stolt över mig själv att jag vågade ta det här klivet. Men fasiken, man växer som människa när man vågar göra nya saker. Jag har fått jättefint stöd från familj, vänner och kollegor från TV4. Men det är klart att de lyfte på ögonbrynen när det hände, säger han till Aftonbladet.

Börjesson förklarar att han nu uppskattar de små sakerna, såsom att inte behöva gå upp i ottan för att sända direkt i tv, eller att vara ledig på en röd dag.

Foto: TV4

– Nu kan jag ju vara med när barnen vaknar, käkar frukost och går till skolan, det kunde jag inte innan. Det känns fantastiskt härligt, att få kunna vinka hejdå till dem på mornarna, säger Jesper Börjesson.

Dela gärna vidare för att önska Jesper lycka till! Skulle du vilja se honom tillbaka i Nyhetsmorgon? Skriv gärna en kommentar!