Foto: TV4

Jesper Börjesson bryter tystnaden om nya karriären efter tv-livet – starka reaktioner från tittarna

Jesper Börjesson blev en tittarfavorit efter alla år i Nyhetsmorgon.
Den tidigare TV4-profilen lämnade rampljuset för två år sedan.
Nu berättar programledaren om nya karriären utanför tv.
– Det blev bra, riktigt bra, skriver han på Instagram.

Programledaren och journalisten Jesper Börjesson, 51, blev omåttligt populär hos tittarna efter 24 år på TV4. 2010 efterträdde han mångårige och rutinerade kollegan Lasse Bengtsson på posten i Nyhetsmorgon.

Men i januari 2020 kom beskedet som förmodligen överraskade en och annan tittare. Tårarna flödade i Nyhetsmorgon-studion när Börjesson gjorde sin sista (?) sändning. Den omtyckte programledaren skulle sluta på TV4 efter 24 år på kanalen. Han tackades av i direktsändning och förklarade, tårögt, att profilerna i rutan inte fick glömma bort tittarna – eftersom det är för dem som de sänder tv.

Börjesson, uppväxt i småländska Älmhult, gjorde bland mycket annat på kanalen en dokumentär om Ikea-grundaren Ingvar Kamprad 2003. De båda kom sedan att stå varandra nära.

Ett halvår senare gjorde han comeback i Nyhetsmorgon – men då som inbjuden gäst till programmet. Där berättade han om nya livet utanför rampljuset i tv.

Det här gör Jesper Börjesson i dag – två år efter sista sändningen i TV4

I dag arbetar han på teknikkonsultföretaget Rejlers där han bland annat gör intervjuer.

Jesper Börjesson förklarade i intervjun med sina gamla kollegor att hans nya liv skiljer sig en del åt mot jobbet på Nyhetsmorgon – där han ofta stod i nyhetshändelsernas centrum.

– Det ryckte i nyhetstarmen när corona drog i gång. Jag har ju suttit i den här studion och rapporterat om terrordåd och allt vad det är. Det är klart, det är den första stora skillnaden. Den andra skillnaden är att jag inte behövde gå upp klockan fyra på morgonen, vilket var väldigt skönt på många sätt, sade Jesper Börjesson i programmet sommaren 2020.

Eftersom han nu jobbar för ett teknikkonsultföretag fick han också frågan av Maria Forsblom hur pass teknisk han egentligen är.

– Du vet ju hur jag agerar, när skrivare och annat inte fungerat här. Bankat och slagit och skrikit… Haha. Nej, i mitt jobb är det ju så att det jag vill förse de jag jobbar för nu är inte nya tekniska lösningar, det kanske kan vara fokus på 5G, eller hur vi ska bli mer självförsörjande på energi till exempel. Den typen av övergripande frågor tycker jag är jätteintressant att borra ner mig i.

Jesper Börjessons nya ord om livet utanför rampljuset

Nu har det gått ett och ett halvt år sedan Börjessons gästspel i Nyhetsmorgon – och två år sedan han inledde sin nya karriär.

I ett nytt inlägg på Instagram berättar Börjesson nu mer om sin nya vardag.

– På skylten står det ”Varmt välkommen till Rejlers Jesper”. Idag är det två år sedan jag för första gången cyklade till mina nya arbetsplats. Hann fundera en hel del på hur allt skulle bli under den där cykelturen. Det blev bra, riktigt bra, skriver Börjesson på Instagram.

Och det är uppenbart att den tidigare TV4-profilen knappast är bortglömd av tittarna. I kommentarsfältet hyllas Börjesson.

– Saknar dig i rutan, skriver en av Börjessons följare i en kommentar till bilden.

– Härligt att det blev bra. Men du är saknad i TV-rutan, skriver ytterligare en följare.

– Saknar dig och hoppas du kommer tillbaka, skriver en tredje.

Kommer ni ihåg hur det såg ut när Börjesson mötte stjärnorna? Ta en titt i klippet nedan.

Nu passar vi på att tacka Jesper Börjesson för alla år i tv-rutan! Skriv gärna en uppskattande kommentar.