Foto: TV4

Marcus Oscarsson vägrar svara på frågan i Nyhetsmorgon: ”Jag tycker att det är…”

Här är frågan som Marcus Oscarsson inte vill svara på.

– Jag kommenterar inte den saken, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

I helgen gästade TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson studion – för att bland annat prata om såväl Donald Trump och EU som svensk inrikespolitik.

Han kommenterade bland annat statsminister Stefan Löfvens insatser och Socialdemokraternas kraftiga uppgång i opinionen. 

https://www.instagram.com/p/BXCnjI9BE43/

– Väldigt stark insats måste jag säga av Stefan Löfven, och det syns också i mätningarna. Men frågan är, kommer det hålla i sig? Där tror jag inte att det kommer göra det. Förr eller senare får vi hoppas viruset klingar av, då kanske de gamla frågorna kommer tillbaka. Brottslighet, asylmottagning och migrationen och där har Stefan ofta uppfattats som otydlig, sade Oscarsson i en lång utläggning om inrikespolitiken i TV4.

Men det var en specifik fråga som Oscarsson inte ville ta i. 

I veckan kom beskedet att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson separerar från sambon Louise Erixon, också hon aktiv i politiken som kommunalråd i Sölvesborg (SD). En nyhet som bland annat SVT berättade om.

Marcus Oscarsson: ”Jag tycker det är en familjesak”

Paret har genom åren bland annat setts till i många sammanhang, bland annat när de tillsammans gästade tv-programmet ”Skavlan” 2018 och i samband med riksmötets högtidliga öppnade, samt olika kungliga tillställningar.

STOCKHOLM 20180925 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och hustrun Louise Erixon anländer till gudstjänsten i Storkyrkan inför riksmötets öppnande. Foto: Janerik Henriksson / TT

– En nyhet kom i går, det var att Jimmie Åkesson och hans fru Louise Erixon separerar, de bekräftade det. De har ju varit ett ”power couple” inom Sverigedemokraterana, hon är kommunalråd i Sölvesborg och han är partiledare. Kommer det här påverka någonting politiskt tror du? frågade Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

Men Oscarsson ville då inte svara i direktsändningen.

– Jag ser att kvällspressen med flera spekulerar väldigt mycket kring det här. Jag tycker att det är en familjesak, som ska hållas inom familjen. Så att jag kommenterar inte den saken, sade Marcus Oscarsson i direktsändning.

Det blev också slutord i Oscarssons inslag i Nyhetsmorgon. 

– Tack så mycket för i dag Marcus Oscarsson, sade Jenny Strömstedt. 

Nyhetsmorgon sänds varje vardagsmorgon mellan klockan 06-10 i TV4. Hela inslaget med Marcus Oscarsson går att se här i TV4 Play.

Vad har du att säga om Oscarssons insats i Nyhetsmorgon? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!