Foto: TV4

Marcus Oscarssons ord om kärleken – nu hyllas tv-profilen efter budskapet

Marcus Oscarssons ord om kärleken hyllas nu av tittarna.
Budskapet från tv-profilen träffar rakt i hjärtat.

Statsvetaren och tv-journalisten Marcus Oscarsson, 44, är en av tittarnas mest omtyckta profiler på TV4. Efter att under flera år ha varit kanalens store expert inom såväl inrikes- som utrikespolitik, har han nått en stjärnstatus på kanalen.

Foto: TV4

Detta har också lett till att han skaffat sig många följare i sociala medier.

Smålänningen med det breda leendet har över 400 000 följare som är trogna Oscarssons stora Facebook-sida där han bland annat delar med sig av analyser kring nyhetshändelser. Men ibland skriver han också mer personliga reflektioner kring dagsaktuella fenomen.

Oscarssons ord om kärleken

Det har gjort att Oscarsson på Facebook räknas till en av de allra största influerarna i Sverige i sociala medier, enligt Medieakademins ”maktbarometer”.

I samband med alla hjärtans dag i söndags valde Oscarsson att ta tillfället i akt och skriva lite grann på detta tema.

”En fin alla hjärtans kväll tillönskar jag er alla. Ikväll är det många som firar med sin käraste, sin make eller maka, sambo, pojkvän eller flickvän eller dejt. Det är rosor, choklad, goda middagar, vin, champagne eller alkoholfritt. Rosenrött, kärlek och glitter. Livet leker. Alla Hjärtans dag den 14 februari kan vara alldeles underbar!”, skriver Oscarsson på sin Facebook-sida där han följs av nästan en halv miljon tittare.

Han fortsätter:

Foto: TV4

”Men det finns även de som känner ensamhet. Som förlorat sin käresta, sin livspartner, sitt allt, sin kära hund eller katt och som känner sig ensam. Eller som inte träffat någon ännu. Alla Hjärtans dag kan vara en tung dag”.

Tittarnas starka reaktioner

Därför förklarade Oscarsson att han på denna kärlekens dag vände sig särskilt till de som kände sig ensamma på söndagen.

”Denna dag går alltid mina tankar till de som minns, som längtar eller sörjer. Till de som kanske känner sig ensamma. Jag vill ha ett Sverige där vi tar hand om varandra och där vi tänker på de som kanske inte alltid ligger längst fram när det gäller pengar, hälsa eller det som är extra aktuellt en kväll som denna, det vill säga kärlek, värme och gemenskap.”

Inlägget har i skrivande stund uppskattats rejält av tittarna, som skickat över 13 000 gilla-markeringar och hundratals kommentarer till Oscarsson.

”Tack, verkligen fint skrivet! Du har många fina sidor! Stor kunskap och mycket värme som du delar med dig av till medmänniskor och djur”, skriver exempelvis en tittare i en kommentar till inlägget som man kan ta del av i sin helhet här:

https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/posts/3430529663720318

Vad tycker du om det som Marcus Oscarsson skriver om? Lämna gärna en kommentar och dela vidare via vår Facebook-sida.