Maria Forsbloms ärliga ord om hälsan – efter alla år i Nyhetsmorgon

Maria Forsblom är en mycket uppskattad programledare.

I en intervju med Hemmets journal berättar hon nu sina bästa hälsoknep och hur hon gör för att må så bra som möjligt.

– Jag bor nära både skog och vatten och att gå i den natur som finns i Sverige gör mig så gott!, säger hon till Hemmets journal.

Till vardags briljerar hon i TV4 Nyhetsmorgon där det bjuds på både nyheter och underhållning.

Maria Forsblom har genom åren blivit en mycket omtyckt och folkkär programledare som med stor värme och energi tar tittarna i hand under morgontimmarna.

Maria Forsblom
Foto: TV4

Redan vid klockan 05.45 kan man sätta på TV4 och få sällskap.

För programledarna innebär det dock otroligt tidiga morgnar. Redan vid klockan 03.00 på morgonen vaknar Maria när hon ska jobba.

Att ta hand om kroppen och hälsan är såklart viktigt för alla, och kanske speciellt när man ska orka ta sig igenom en direktsändning fast man bara sovit till klockan tre.

Marias bästa hälsoknep

I en intervju med Hemmets journal berättar Maria hennes bästa hälsoknep, och då blir det faktiskt sömnen som står allra högst upp på listan.

– Visserligen ett dåligt tips från någon som jobbar på TV4:s Nyhetsmorgon och går upp klockan tre på vardagarna … Men just därför märker jag hur bra kropp och knopp mår under semestern när jag inte ställer någon klocka. Helst, och utan problem, sover jag mellan 22 och 07, säger hon till Hemmets journal.

Men förutom att kroppen ska må bra är det såklart viktigt att även vårda den mentala hälsan.

Älskar att promenera

För Maria är det i första hand att ge sig ut och promenera som hjälper henne pusta ut och ge hjärnan en liten paus.

– Genom långa promenader. Jag bor nära både skog och vatten och att gå i den natur som finns i Sverige gör mig så gott! Det är även då som jag oftast kommer på nya idéer eller löser problem. Promenader har ju den positiva effekten på de flesta av oss men jag blir lika överraskad och glad varje gång jag kläcker en, för mig, briljant idé!, säger hon till Hemmets journal.

”Min bästa medicin”

Även att leka med det käraste hon har i livet; barnen, är något som ger henne mycket energi.

– Det kanske låter som att jag slösar energi då, och så kan det ju vara beroende på lek. Samtidigt finns det inget mer givande än att se min fyra- och sexåring glada. De är min bästa medicin!, förklarar Maria för tidningen.

Du är fantastisk Maria, vi önskar dig allt gott!