Norska reaktionen – efter programledarnas agerande i Nyhetsmorgon

Här bjuder TV4:s Nyhetsmorgon in sina norska kollegor.

Och ”hånas” i direktsändning.

– Att se er två sitta tillsammans, det är helt oaktuellt hos oss nu, säger Espen Fiveland i Nyhetsmorgon.

I tisdagens Nyhetsmorgon diskuterades förstås coronaviruset och bland gästerna fanns en norsk tv-profil.

Espen Fiveland, till vardags programledare i TV2:s ”God morgen Norge”, fanns med i direktsändningen via länk för att diskutera hur situationen ser ut i vårt västra grannland.

Foto: TV4

Och han reagerar särskilt på en speciell sak i TV4:s Nyhetsmorgon-studio.

Piken till Nyhetsmorgons programledare – från Norge

Det är när Martin Järborg och Maria Forsblom jämför den svenska och den norska situationen i coronakrisens spår som ordväxlingen utspelar sig.

Järborg drar jämförelser mellan hur myndigheterna i Sverige respektive har tagit lite olika beslut.

– Om vi jämför oss, det vi har sagt hittills har man hört sådana grejer som att, ”det får ingen effekt att stänga gränserna”, ”det är för tidigt att stänga skolorna” och sådant där…det är vad som sagts från svenskt håll när man tittar på våra grannländer Danmark och inte minst Norge, säger Järborg i Nyhetsmorgon innan han ställer en fråga till sin norska kollega:

– Men du är på jobbet i alla fall och håller dig inte hemma?

I Norge har myndigheterna stängt skolorna och det är för tillfälligt olagligt att besöka sitt fritidshus, bland annat. Och TV4-programledarnas beteende i rutan får den norske programledaren att reagera:

Foto: TV4

– Att se er två sitta tillsammans, det är helt oaktuellt hos oss nu. Alltså vi sitter minst en meter ifrån varandra och har massor av regler, till exempel måste vi sminka oss själva. Allt är helt annorlunda nu än det var, säger Espen Fiveland, programledare på God morgen Norge, i Nyhetsmorgon och förklarar också hur han som förälder hanterar situationen på hemmaplan.

Foto: TV4

Fotnot: Detta är en nyhetssida för nöjesnyheter. För fakta och uppdateringar om det nya coronaviruset covid-19 hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida.

Se hela inslaget här:

Dela gärna inlägget för att säga vad du tycker om det här!