Foto: TV4

Renée Nybergs tråkiga hälsobesked – därför stoppades TV4-profilen: ”Krya på dig”

Renée Nyberg stoppades från att medverka på plats i Nyhetsmorgon-studion.
TV4-profilens hälsotillstånd satte käppar i hjulet.
– Jag tror att jag har fått allt, säger hon i programmet.

På onsdagskvällen har ett av TV4:s mest omtyckta program premiär för en ny säsong.

Det handlar om intervjuserien ”Renées brygga” som nu går in på sin nionde säsong. I första avsnittet välkomnas artisten Sanna Nielsen, författaren David Lagercrantz och skådespelaren Edvin Ryding till den magnifika skärgårdsmiljön där Renée och hunden Charlie väntar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Sanna Nielsen öppnar upp sig om självtvivel, David Lagercrantz berättar om övermodet när han skulle skriva sin senaste deckarserie och Edvin Ryding beskriver hur han förhåller sig till kändisskapet efter succén i Young Royals, skriver kanalen om säsongsstarten.

Renée Nybergs ord om nya säsongen

”Renées brygga” har blivit en stor tittarsuccé sedan starten för sju år sedan. Programledaren själv misstänker att bland annat den somriga miljön är en del av framgångsreceptet, och som gör att tittarna vill ha mer.

– Det kanske är framför allt just den här tiden som vi befinner oss i nu. Det här mörkret. Vi längtar tillbaka till den fantastiska svenska sommaren, då får man komma hem till mig på bryggan och både ta del av sol och sommar. Mycket skratt, trams och roligt, och härliga gäster som bjuder på sig själva i personliga samtal. Men också mycket underhållning, säger hon i Nyhetsmorgon.

Egentligen var det tänkt att hon själv skulle ha tagit plats i studion i TV4-huset på onsdagen för att där berätta om den nya säsongen.

Därför stoppades Renée från Nyhetsmorgon-studion

Men detta gick inte – hälsoläget stoppade den trippla Kristallen-vinnaren från att delta på plats. I stället fanns Nyberg med på videolänk i direktsändningen.

– Hur mår du, vi trodde att vi skulle få ha dig här i studion? säger Maria Forsblom i sändningen.

Renée Nyberg berättar då att hon mått sämre under en tid.

Artikeln fortsätter under bilden.

Renée Nyberg
Foto: TV4

– Ja, det kanske hörs lite hur jag mår? Det har ju talats om någon slags ”perfect storm” och jag vet inte riktigt. Men jag tror att jag har fått den här perfekta stormen av vad det nu är, virus som flyger runt i världen. Jag tror att jag har allt och har haft det nu ganska länge, så jag vill inte komma och smitta ner er, säger Nyberg utan att vilja gå in mer specifikt än så.

Folkhälsomyndigheten gick i alla fall så sent som för några veckor sedan ut med siffror som bekräftade en omfattande smittspridning av luftvägsinfektioner runt årsskiftet i stora delar av samhället. Om detta har det rapporterats om i media som en slags storm. Det är dock oklart om Nyberg syftade på detta.

Hur som helst passade kollegorna på Nyhetsmorgon på att önska Nyberg god bättring.

– Vi är tacksamma för att du inte kom hit, men vi hoppas att du snart mår bättre, säger kollegan Martin Järborg i Nyhetsmorgon.

– Krya på dig! säger Maria Forsblom till Renée.

”Renées brygga” sänds på onsdagar klockan 21.00 i TV4.

Foto: TV4

Vi skickar våra varmaste krya-hälsningar till Renée och önskar lycka till med den nya säsongen av ”Bryggan”!

Längtar du efter nya säsongen av ”Renées brygga”? Skriv gärna en kommentar.