Foto: TV4/Facebook

Sanningen bakom Per Skoglunds härliga matfest i Nyhetsmorgon

En riktig stämningshöjare – som alltid är glad i maten.

Travprofilen Per Skoglund bjuder på härliga reaktioner och glada tillrop till kockarna i Nyhetsmorgon.

Nu avslöjar han sanningen bakom matfesten i direktsändningarna – efter TV4:s omtalade videoklipp på Facebook.

– Jag är alltid vrålhungrig när jag kommer in till studion, säger programledaren till Nöjeslivet.

Det är ett grävjobb för alla journalister. Travprofilen Per Skoglund gästar varje lördag Nyhetsmorgon för att prata V75 – och berömmer alltid kockarna i studion för deras fantastiska maträtter.

När Nöjeslivet gräver i den stora frågan – vilken som egentligen är den godaste rätt Skoglund någonsin blivit serverad i Nyhetsmorgon – kommer han med ett svar.

– Vet du vad, det kan jag säga, säger Skoglund.

Skoglund avslöjar godaste rätten han ätit i Nyhetsmorgon-studion

Han nämner ett tillfälle då kocken Jonas Svensson gästade TV4-studion.

Foto: TV4

– Jonas han lagade en typ sriracha-dip, med tunt skuret, perfekt tillagat kött och med nåt sriracha-tjofräs till. Och en grönsak som jag inte hört talas om. Det var så sjukligt gott. Jag tror jag stod kvar en stund där efteråt. Jag har ju bråttom annars därifrån, för vi brukar börja sända sen rätt snart i Värtan, vid tvåtiden. Men det var otroligt gott, så jag var bara tvungen att stanna kvar och samla mig lite efteråt. De som är på Nyhetsmorgon kan sina grejer.

TV4 agerade – gjorde specialfilm om Skoglunds härliga matstunder i studion

Nyligen uppmärksammades Skoglunds matglada insatser av TV4 på Facebook. Nyhetsmorgon-redaktionen hade klippt ihop en specialfilm med olika sekvenser där travexperten bjuder på sina härliga omdömen om kockarnas mat i studion.

”Få älskar mat så mycket som Per Skoglund! Visst blir man glad 😄, skriver TV4 till klippet som man kan se här nedan, och som fått tusentals gilla-markeringar i sociala medier sedan dess.

När Per Skoglund får höra om kanalens tilltag på sociala medier skrattar han.

– Jag är alltid vrålhungrig när jag kommer in till studion, för då på morgonen har jag inte hunnit ätit något innan. Jag har gjort stallet, mockat och så där, så kommer man in dit i sändningen, och så serveras liksom Michelinmat, säger Skoglund.

Sammanhållning ”otroligt viktigt” runt maten

Han passar också på att ursäkta sig en aning för sitt bordsskick, och förklarar att han tycker det är viktigt att äta tillsammans med andra.

– Man är inte sitt bästa jag vad gäller bordsskicket. Men om folk tycker om det så är det väl bra. Personligen tycker jag folk ska ägna mer tid åt det de äter. Inte minst sammanhållningen mellan människor. Det tycker jag är otroligt viktigt, att man lagar mat och äter tillsammans.

Foto: TV4

”Makaroner och köttbullar smakar lika bra om sällskapet är rätt”

Och Skoglund menar att det inte alls behöver handla om mat à la lyxkrögare.

– Makaroner och köttbullar kan smaka lika bra bara sällskapet är rätt.

Per Skoglund växte upp i den lilla orten Vinnersjö, och förklarar att han tror att matintresset kommer från barndomen.

– Där var vi vana vid att äta mat tillsammans. Man sitter ner pratar om dagen. ”Hur var skolan?” och så. Och det var nästan alltid husmanskost. Potatis, dillkött, ärtsoppa och pannkaka, säger Skoglund och fortsätter:

– Mamma och pappa lagade husman och visst är maten viktig, men samtalet är också viktigt. Tror jag har fått med det sen man var liten, att mat inte bara är något man skickar i sig, det kan vara något mer. Det låter kanske lite pretentiöst men va fan, det är så ser på det.

Foto: TV4

Dela gärna vidare om du också uppskattar Per Skoglunds glada inslag i Nyhetsmorgon på helgerna!