Sofia Geites sorg efter dödsfallet i familjen – TV4-profilens ord efter tårarna: ”Saknaden är enorm”

TV4-profilen Sofia Geite är i sorg.
Nu berättar den omtyckta programledaren om saknaden efter sin älskade pappa.
– Sorgen är bottenlös och tårarna verkar snarare fyllas på än sina, skriver hon på Instagram.

Sofia Geite, 40, är en omtyckt programledare i TV4:s Nyhetsmorgon. Tillsammans med sin östgötske kollega Steffo Törnquist – som alltid tar sin yngre kollega under sina vingar – leder hon programmet med bravur om morgnarna.

Foto: TV4

Under programmet bjuds det på olika ämnen och intressanta gäster, men också emellanåt oförglömliga inslag från programledarna.

Duon brukar skojfriskt poängtera att de båda är av östgötsk börd.

Att stiga upp rekordtidigt för att sända tv från 06-tiden på morgonkvisten är någonting som passar Geite, har hon tidigare berättat i en intervju med Aftonbladets profilerade reporterduo Anna och Hans Shimoda.

– Jag gillar det. Men självklart sliter det nog i längden, det är ju inte rimligt för en kropp att väckas 02.50. Men jag tycker det fungerar jättebra och det är faktiskt inte så tufft när klockan ringer, säger Geite till tidningen.

Sofia Geite
Foto: TV4

Då förklarade hon också att stödet från kollegorna på kanalen genom åren betytt massor.

– När lokalstationerna lades ner och jag flyttade till Stockholm lärde jag känna Maria Forsblom och Soraya Lavasani. Men Maria och jag har hängt väldigt mycket. Anna Lindmarker är också väldigt betydelsefull för mig. Vi delar det brinnande intresset för journalistik och hon har ett stort hjärta och har gett mig många goda råd.

LÄS MER: Soraya ber om ursäkt för beteendet i direktsändning – tittarnas ilska: ”Jösses…”

Dessutom träffade hon för flera år sedan kärleken på jobbet i form av Johan Edlund, 51, som genom åren blivit en stor profil på sporten.

Tidigare i år fyllde Sofia 40 och firades då stort av kollegorna på kanalen.

Men nu har Sofia Geite någonting mycket tråkigt att berätta.

Den så omtyckta TV4-profilen förklarar att hon faller fritt känslomässigt, efter att nyligen ha förlorat sin pappa.

Tv-profilen skriver nu själv om sorgen efter att ha förlorat sin ena förälder.

– När världen som mest behöver snälla människor så rycktes den allra mest godhjärtade bort. För tidigt och för hastigt. Jag ville ha dig i minst 20 år till och du hade livsglädje för minst 100! skriver Sofia Geite på Instagram.

Sofia Geites sorg – har förlorat sin pappa: ”Sorgen bottenlös”

Hon kallar sin pappa för sitt livs stora förebild, och saknaden är obeskrivlig för Geite.

– Sedan några veckor finns du på en annan plats, men ändå närvarande i varje stund. Saknaden efter dina dagliga sms, godnatt-samtal, din support, dina tågresor till Stockholm, din outtröttliga leklust som du visade barnen, dina kramar och dina stolta föräldraögon, i precis allt jag och min familj tog oss för, är enorm. Sorgen är bottenlös och tårarna verkar snarare fyllas på än sina…

Sofia fortsätter med att hedra minnet av sin pappa med orden:

– Men lyckan över att jag fick ha just dig som pappa och som morfar till mina barn ska få ta allt större och större plats en dag.

I kommentarsfältet stöttas Sofia nu av hundratals vänner, tittare och kollegor. Bland andra Kristin Kaspersen, Soraya Lavasani, Axel Pileby och P4 Extra-profilen Titti Schultz skickar nu sitt stöd till Geite via kärleksfulla kommentarer.

Vi tänker på er, Sofia!