Soraya Lavasanis besked – det ska nyfödda sonen heta: ”Jag blir tårögd”

Soraya Lavasani och Ralph Olsson har blivit föräldrar igen.

På tisdagen föddes en liten pojke på Södersjukhuset i Stockholm och den överlyckliga mamman tackade efteråt den fantastiska sjukvårdspersonalen.

– Vill skicka ett STORT tack till den fantastiska personalen på SÖS – ni är helt makalösa, skrev Soraya på Instagram.

Nu berättar tittarfavoriten vad sonen ska heta! I TV4:s program ”Efter fem”, som sänds vardagar mellan 17.00-18.50, förklarade tv-profilen att de nu enats om ett namn på den lille gossen.

– Nu är han äntligen här efter att  ha marinerats i sisådär elva dagar över sin beräknade födelsedag, så han är väldigt, väldigt välkommen, säger Soraya med sonen i famnen i ”Efter fem”.

Hon är för tillfället föräldraledig från jobbet som programledare på Nyhetsmorgon.

Kollegorna i studion fanns med på länk – och var märkbart berörda av att se Soraya med sin son.

– Stort grattis, jag blir tårögd när jag ser den lilla prinsen ligga där, så himla fin, säger kollegan Anna Brolin som förstås också är nyfiken på om de nyblivna föräldrarna har bestämt sig för ett namn på den lille grabben. 

Och det har de, avslöjar Soraya. 

– Nu har vi nog lyckats enas. Det var lite skönt att det blev en pojke, vi visste ju inte det, och det var det enda namnet som vi var överens om. Så låt mig presentera Winston Lavasani, säger Soraya i programmet.

Enligt svenskanamn.se är Winston ganska ovanligt i Sverige – det finns 935 män i Sverige som heter Winston, varav 614 använder det som tilltalsnamn. Det kommer från fornengelska namnet Wynnstan där Wynn betyder lycka/glädje och stan blir sten. Översatt blir det Glädjesten eller Lyckosten.

Den kanske mest kända Winston i världen är förstås Sir Winston Churchill som var Storbritanniens premiärminister, bland annat under perioden för andra världskriget.

Bildkälla: Wikimedia commons

”Jag mår bra efter omständigheterna”

Efter att ha gått över tiden i elva dagar berättar programledaren att lille Winston föddes med rekordfart. Hon passar på att lyfta fram den fantastiska sjukvårdspersonalen på Södersjukhuset i Stockholm, och tackar dem alla.

– Det tog fyra timmar från start till mål, jag är lite mörbultad men mår bra efter omständigheterna, säger hon i ”Efter fem”.  

Stort grattis, Soraya och hela familjen!