Steffo och Marias stora misstag i direktsändning – här råkar de lura gästen: ”Förlåt”

Stora misstaget i Nyhetsmorgon.

Här råkar Steffo Törnquist och Maria Forsblom lura gästen på vinstsumman.

– Så pinsamt, säger Maria Forsblom i TV4.

Triss i Nyhetsmorgon är alltid trevligt att titta på – och det brukar bli stora glädjescener när vinstsummorna utropas. Men ibland gör även de bästa fel.

Under torsdagens direktsändning utspelade sig en riktig miss i TV4-programmet, när Marianne från Kungsängen fanns på plats för att skrapa Triss.

För nog skulle Marianne komma att kamma hem en härlig vinstsumma. Men den var kanske inte riktigt så stor, som programledarduon Steffo Törnquist och Maria Forsblom först gjorde gällande.

nyhetsmorgon, triss
Foto: TV4

Stora misstaget i Nyhetsmorgon

Det var i slutet av Triss-skrapandet som den beklagliga situationen uppstod. På näst sista rutan skrapade Marianne för tredje gången fram 500 000 kronor, en vinstsumma som det därmed stod klart att hon skulle vinna.

Men programledarduon uppmärksammade inte att summan hade skrapats tre gånger. De trodde i stället att spänningen fortfarande levde i allra högsta grad.

– Det avgörs på sista, konstaterade Steffo Törnquist felaktigt i programmet.

När Marianne på sista raden sedan skrapade en siffra som visade en miljon kronor, trodde Steffo och Maria att det var den vinstsumman som gällde.

De började jubla och skrika högt och gratulerade, felaktigt, Marianne till att ha blivit miljonär under glädjeartade scener.

steffo törnquist, maria forsblom, nyhetsmorgon
Foto: TV4

Steffo Törnquist och Maria Forsblom ber om ursäkt

Det var först när tittare senare under torsdagsförmiddagen reagerade på sociala medier, som produktionen insåg sitt fatala misstag.

Steffo och Maria hade utlovat en vinstsumma som var dubbelt så stor som den egentliga summan. De tvingades därför pudla i direktsändning och erkänna sitt fel.

– Vi har gjort bort oss, sa Steffo Törnquist i programmet.

Även Maria Forsblom såg ut att våndas över situationen.

– Vi har på oss de största skämsmössorna. Vi var så glada för Marianne som vi trodde vann en miljon, vi tjöt och kramades. Men det var ju inte en miljon hon vann, konstaterade Maria Forsblom.

steffo törnquist, maria forsblom, nyhetsmorgon
Foto: TV4

Tittarnas kritik mot programledarna

De båda programledarna ursäktade sig så mycket de kunde. Men på TV4:s sociala medier har Steffo Törnquist och Maria Forsblom mötts av kritik efter misstaget.

 ”Så enormt klantigt och ouppmärksamt”, skriver en tittare. ”Om programledarna fokuserade i stället för att surra skulle detta inte ske”, skriver en annan. ”Hur kunde de missa det?”, frågar sig en tredje medan en fjärde konstaterar: ”Får inte hända”.

Andra tittare är dock mer förlåtande och menar att gjort är gjort.

”Men snälla nån det är mänskligt att fela. Har ni aldrig gjort något fel själva?”, skriver en tittare. ”Finns en mänsklig faktor i allt, en halv miljon är jävligt bra det med”, skriver en annan.

Här kan du se hela inslaget.

Vad tycker du om det här? Lämna en kommentar – och glöm inte att dela vidare!

LÄS MER: Här bryter Steffo Törnquist ihop i sändning – efter tittarens oväntade relationsfråga