Steffo Törnquists besked i direktsändning – oväntade draget: ”Ni vill antagligen veta vad som händer…”

Vilket glädjebesked!

Folkkära artisten Louise Hoffsten, 54, är klar för Nyhetsmorgon på första maj.

Nu avslöjar programledaren Steffo Törnquist planen för tittarna.

De är vänner sedan många år tillbaka – och nyligen gav Steffo Törnquist sitt stöd till Louise Hoffsten.

”När Loppan Hoffsten fick sin ms-diagnos gjorde vi en TV-dokumentär tillsammans som vi döpte till ”Djävulens lotteri” eftersom sjukdomen är oförutsägbar och lynnig och drabbar så olika”, skriver Steffo Törnquist på sin Instagram då och passade på att hylla Hoffsten.

Nu kommer Steffo med en glädjande nyhet. I TV4 kunde programledaren på torsdagen berätta att Hoffsten är klar för Nyhetsmorgon. Artisten kommer till studion på fredagen.

– Ni vill antagligen veta vad som händer i Nyhetsmorgon i morgon. Det är ju långhelg, på första maj börjar vi inte förrän tio i åtta, säger Steffo Törnquist i torsdagens sändning.

Foto: TV4

Steffo berättar i direktsändning om planerna inför fredagens sändning.

– Exempelvis så kommer Anders Svensson hit, vår meste landslagsspelare i fotboll på herrsidan och numer ganska stel deltagare i Let’s dance. Har han mjuknat? Det tänkte vi fråga honom, säger Steffo Törnquist.

Och fortsätter:

– Louise Hoffsten från Linköping har skrivit en ny låt som hon framför hos oss i morgon. Och Tommy Myllymäki lagar vår mat.

Han berättar också att tittarn får stifta bekantskap med ett välbekant ansikte på första maj.

– Jenny Strömstedt är på plats i morgon, säger Steffo.

Louise Hoffsten och Steffo Törnquist växte upp i samma kvarter och har behållit kontakten i alla år.

Foto: TV4

– Vi bodde på samma gata i Linköping. Han gick i samma skola som min nio år äldre storebror, men då var jag typ i blöjstadiet. Steffo och jag har alltid haft kontakt, men det blev mer när jag flyttade till Stockholm. Hans föräldrar och mina föräldrar är goda vänner, har Hoffsten tidigare berättat i Expressen.

Louise Hoffstens vänskap med Steffo Törnquist

I många intervjuer har Hoffsten genom åren berättat om det stöd hon fått Törnquist, bland annat då hon skulle hålla egna föreläsningar.

– Steffo var den jag ringde till när jag blivit så sjuk och hamnade på sjukhuset. Jag var deprimerad och ledsen och visste inte hur jag skulle kunna leva vidare. Då uppmuntrade han mig att åka ut och tala, han menade att jag hade en historia att berätta. Och det var han som stöttade mig i att skriva min första bok, ”Blues”, sa Louise Hoffsten.

Foto: TV4

Dela gärna vidare om du ser fram emot att se Louise Hoffsten i Nyhetsmorgon 1 maj!