Steffo Törnquists ödesmättade ord – i direktsändning: ”Det sista jag kommer ge upp är…”

Inspiration och livsglädje – det kan vara extra viktigt att påminna om i dessa dagar.

Programledaren Steffo Törnquist öppnar nu upp – om två egna, personligt viktiga ingredienser i livet.

– Det är det sista jag kommer ge upp, säger han allvarsamt i Nyhetsmorgon.

För många tv-tittare är Nyhetsmorgon i TV4 en trygghet och perfekt start på vardagen. Här får tittarna så klart veta det senaste om coronaviruset som just nu dominerar nyhetssändningarna, och även ställa egna frågor om pandemin till inbjudna experter.

På torsdagen var det åter dags för rutinerade och omtyckta programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist att ta hand om direktsändningen i TV4-huset.

Foto: TV4

Självklart snackades det en hel del om coronaviruset, men även en del annat. Maten har alltid varit viktig i Nyhetsmorgons sändningar – som vill inspirera tittarna. Kanske är den inspirationen viktigare än någonsin nu i dessa dagar?

Steffo: ”Mat och musik räddar livet”

I slutet av sändningen tog Steffo Törnquist till orda på just det temat. Stämningen i studion blev plötsligt lite ödesmättad när Steffo förklarade:

– Musik och mat är ändå det som räddar livet va. Jag tänker så här: Det är det sista jag kommer ge upp, om jag måste ge upp allt annat, så är det bra käk. Det är det sista, säger Steffo i direktsändningen och kanske får hans ord många av oss att tänka efter.

Bland annat visades klippet med sjuårige Oden upp i sändningen. Pojken som sjunger ut sin frustration över att han inte får gå ut har uppmärksammats och applåderats av många.

För visst är det så att mat och musik är både välbehövligt och ett måste för många av oss. Och för krögare som Fredrik Eriksson är det även ett levebröd.

Foto: TV4

– Någon sa att det alltid kommer behövas god mat. Det är kanske där vi kommer hamna. Jag sa ju tidigare i morse att jag tror det gäller att vi är flexibla, omställsamma och jag kommer kämpa länge för det här. Vi måste klara det, så är det, säger krögaren Fredrik Eriksson som var morgonens kock i Nyhetsmorgon.

TV4-programmet bjuder ständigt in olika kockar för att laga olika varmrätter, efterrätter och annat smått och gott. På fredagen är det kocken Erik Videgård som bjuder på sin meny – och kanske kan en och annan tv-tittare bli lite inspirerade inför helgen så här i coronatider?

Foto: TV4

Musik och mat – två viktiga M i livet som jag tror många skriver under på!

Minns ni förresten hur det såg ut när Steffo själv bjöd på en egen truddelutt i Nyhetsmorgon? Se efter i klippet här nedan:

Tittar du på Nyhetsmorgon? Vad tycker du om programmet? Och vad får dig på gott humör i dessa tider? Skriv gärna en kommentar!