Foto: TV4

Steffo Törnquists starka reaktion – efter intima frågan i tv: ”Jag är ledsen Steffo, men…”

.

Filmrecensionerna i TV4 slutar i intensiva penisdiskussioner. 

Efter påståendet om att vegetarianer får 500 procent fler erektioner. 

– Men säg inte att det är sämre med kött? säger Steffo Törnquist i TV4. 

Varje vecka bjuder Nyhetsmorgons experter tittarna på färska filmrecensioner. På torsdagen var film- och tv-serieexperten Wanda Bendjelloul på plats i studion för att diskutera den senaste veckans hetaste filmer.

Bland dessa: ”The Game changers” – en dokumentärfilm som verkar få oss att vilja äta mer vegetariskt. Bland annat medverkar den tidigare kroppsbyggaren och filmstjärnan Arnold Schwarzenegger. Han avslöjar att han lagt om sin kost – och numer bara äter vegetariskt.

– Jag åt mycket kött. De visade reklam med budskapet att riktiga män äter kött. Men det är bara marknadsföring, inte grundat på verkliga fakta, säger filmstjärnan och politikern Arnold Schwarzenegger i filmen ”The Game changers” som det visas upp en liten snutt av i Nyhetsmorgon.

Wanda Bendjelloul förklarar att de i dokumentärfilmen tittar närmare på hur atleter påverkas av vad man äter.

– Man kan vara skeptisk när man börjar titta, men det är en uppradning av så många toppatleter som gått över helt till en vegetarisk kost och presterar bättre. Framför allt är det en spännande uppgörelse med sambandet som funnits mellan styrka, kött och manlighet, särskilt kanske i USA.

”Testar deras potens”

Hon fortsätter:

– När Arnold Schwarzenegger sitter och säger att han gått över till en helvegetarisk kost och är så fit vid 72 års ålder är det ganska övertygande, tycker jag.

Den roligaste scenen i filmen menar Bendjelloul är när tre manliga atleter testar sin potens – efter att ha ätit kött respektive vegetariskt.

– Tre toppatleter, jag tror de är amerikanska fotbollsspelare, genomgår ett test där de först äter vegetariskt och sen kött och man testar deras potens…

– Hur gör man det? Eller förresten, jag vill inte veta, säger Jenny Strömstedt innan Steffo bryter in:

Foto: TV4

– Men säg inte att det är sämre med kött?

”Jag är ledsen Steffo”

Wanda Bendjelloul berättar då hur det gick för atleterna som gjorde testet, och refererar resultatet till dokumentärfilmen.

– Jomen, jag är ledsen Steffo… Det är så här: Upp till 500 procent fler erektioner och styvare stånd om man äter en helvegetarisk kost.

– Hej morot! säger Steffo, tar en kopp kaffe och ler snett.

– Bra. Vi är klara.

Här kan man se klippet i sin helhet:

Vad tror du om detta? Äter du mest kött eller vegetariskt? Skriv gärna en kommentar.