Tittarnas hårda kritik mot Maria Forsblom – efter beteendet mot Jimmie Åkesson i direktsändning

Under fredagsmorgonen gästades Maria Forsblom och Steffo Törnquist av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson för att prata om uppmärksammade utspelet mot Stefan Löfven.

Men efter intervjun är det flera som riktar kritik mot Marias hantering i direktsändning.

”Skärp dig Maria”, skriver en tittare på programmets Facebooksida.

Det har varit en het debatt under de senaste dagarna kring den svenska politiken.

Statsministern Stefan Löfven berättade tidigare under veckan i en intervju i SVT:s ”30 minuter”, som han sa att ett maktskifte i Sverige kan vara ett hot mot demokratin.

– Jag är orolig för det, sa Stefan Löfven i SVT och fortsatte:

– Kristersson ska inte tro att att Sverigedemokraterna lägger sig och säger gör som du vill. Det kommer de inte att göra och då är det fara å färde för vårt land.

Inte kort därefter riktade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hård kritik mot statsministerns uttalande på Twitter.

”En desperat och pressad statsminister. Reaktionerna på Stefan Löfvens ovärdiga sätt att uttrycka sig om oppositionen går i samma riktning. Att som statsminister använda sin TV-tid för att häva ur sig grova anklagelser baserade på egna fantasier.”

Han fortsätter:

”Istället för att berätta om den egna politiken, ger mer bilden av en envåldshärskare än av en folkvald demokrat. Det är sorgligt och pinsamt för Sverige, men ännu mer för regeringen och det socialdemokratiska partiet”.

Försvarade sig i Nyhetsmorgon

Under fredagsmorgonen diskuterades även statsministerns utspel i ”Nyhetsmorgon”, när Jimmie Åkesson gästade programmet.

Och att statsministern är en envåldshärskare, står fortfarande Åkesson fast vid.

Jag tycker att jag försöker göra det varje dag genom att flyta fokus på att prata om det som Stefan Löfvén inte vill prata om, nämligen hans misslyckande kring migrationspolitiken, coronastategi, energipolitiken. Det finns mycket han har misslyckats med, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Jimmie Åkesson
Foto: TV4

Maria Forsblom lyfter också fram att Jimmie inte kanske alltid har varit en del av den goda tonen i den svenska politiken.

Det är ju såhär envåldshärskare, diktaturer och despoter brukar låta när man talar om oppositionen som.. att man utmålar oppositionen som illegitim. Man utmålar oppositionen som några som har onda avsikter, och så vidare. Så brukar det inte låta i en stabil demokrati som Sverige. Det är en ganska ny del för oss och så brukar det låta i Ryssland, Vitryssland eller vad det nu kan vara för länder, säger han.

Tittarnas starka kritik mot Maria

Nu efter intervjun är det flera tittare som riktar skarp kritik mot Maria Forsblom.

Maria Forsblom
Foto: TV4

Flera tycker att samtalet inte gjordes riktigt på rätt sätt.

”Skärp dig Maria. Bara för att du inte gillar vissa politiker så behöver man inte se så förbannat sur ut som programledare”, skriver en tittare.

”När de intervjuar tex SD ska ni vara neutrala annars bort från tv4. Adjöss”, skriver en annan.

”Syns väldigt tydligt på Marias kroppsspråk och ansiktsuttryck vad hon tycker om Jimmie Å, lite oprofessionellt”, skriver en tredje.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.