Foto: TV4/Youtube

Tittarnas kritik mot Anders Pihlblad – efter frågorna i Nyhetsmorgon

Frågorna fick tittarna att reagera.
Nu möts programledarfavoriten Anders Pihlblad av kritik.
”Inte bra”, skriver en tittare.

Anders Pihlblad, 52, är en av TV4:s mest rutinerade programledare. Den Visbyfödde tittarfavoriten är alltid lika professionell när Nyhetsmorgon plockar in gäster i studion, och sprider alltid god stämning runt sig.

Pihlblad jobbade som reporter redan som 16-åring och har sedan dess haft en lysande karriär inom journalistiken. Stora delar av 1990-talet tillbringade han på tidningen Aftonbladet, innan han 1997 värvades till den då fortfarande relativt nya tv-kanalen TV4.

STOCKHOLM 20180903 Programledarna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad håller i TV4:s partiledarutfrågning på måndagen. Foto: Sören Andersson / TT
STOCKHOLM 20180903 Programledarna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad håller i TV4:s partiledarutfrågning på måndagen. Foto: Sören Andersson / TT

Anders Pihlblad – en tittarfavorit på TV4

På kanalen har han bland annat profilerat sig som en politikreporter, men på senare år har Pihlblad i stället allt oftare kommit att bli igenkänd som Nyhetsmorgon-profil.

LÄS MER: Pihlblads praktiska stilsuccé i direktsändning – här visar han upp

Nu för tiden är han en fast programledare på det omåttligt populära morgonprogrammet som visas alla veckans dagar. En roll han delar med bland andra Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt och Soraya Lavasani.

Pihlblad är oerhört omtyckt av tittarna, vilket flera gånger har synts i bland annat kommentarsfälten i sociala medier.

Kritiken efter frågorna i direktsändning

Men den här gången var tv-tittarna lite mer kritiska till programledarprofilen. På söndagsmorgonen var det Pihlblad som ledde direktsändningen där bland andra Leif GW Persson medverkade (som vanligt numera på videolänk). Även popgruppen Lennixx, som består av Hanna Larsson, 20, och Andrea Kallström, 23, var gäster i studion. Det var första gången som de överhuvudtaget var med i programmet och duon var entusiastiska inför besöket.

LÄS MER: Pihlblads ärliga ord om Leif GW – i direktsändning

I Hannas fall så tycks det verkligen som att musiken finns i generna, hennes storasyster Zara Larsson är som bekant en firad stjärna både hemma och utomlands.

Men nu skulle det alltså handla om Hanna och Andrea.

– I din familj är det mycket musik. Din syrra heter Zara Larsson och är en världsartist får man säga. Jag har träffat henne också men att ha en Zara Larsson i familjen, hur är det?, frågar Anders Pihlblad i sändningen.

Hanna svarar:

– Det är ingen skillnad från hur jag tror att det är för någon annan att ha syskon.Vi gör ju också samma grej så det är svårt att svara på hur det är att ha en Zara Larsson i familjen. Jag tror att det är en slump att vi gör det här. Vi kanske har blivit inspirerade av varandra. Och musiken har väl kanske funnits där i vår familj.

Hanna Larsson är syster till Zara Larsson

En stund senare kommer Pihlblad på sig själv att styra in samtalet mer på duon som faktiskt är på plats i studion, snarare än Zara Larsson.

– Nu ska inte den här intervjun handla om Zara Larsson för när det ska handla om Zara Larsson intervjuar jag henne, säger Pihlblad i programmet.

– Exakt, svarar Hanna med ett leende.

Sedan fortsatte intervjun i flera minuter där de talade om sin egen musik och allt möjligt. Här kan man se den i efterhand.

Lennixx sjunger ”Bold Me” live

Efter duons besök i Nyhetsmorgon-studion var det vissa tittare som reagerade på att tjejerna fick frågor om Zara Larsson.

”Duktiga tjejer synd bara att leda in intervjun på Zara Larsson”, skriver en tittare.

”Reagerade också på det! Inte bra!”, skriver en annan tittare i kommentarerna till TV4:s inlägg, medan andra tyckte sig se stora likheter mellan Hanna och Zara.

”Sååå lik sin syster … Det räckte att höra när hon pratade”, skriver en tittare.

Här kan man lyssna på när duon uppträdde på ”Late Night Concert” tidigare i år:

Vilka duktiga tjejer! Dela gärna vidare inlägget för att önska dem lycka till i karriären.