Tittarnas vrede – efter inslaget i TV4:s Nyhetsmorgon: ”Skärp er!”

Inslaget i Nyhetsmorgon har väckt starka känslor.

Och det är inte svårt att förstå varför.

Det var i veckan som TV4:s Nyhetsmorgon uppmärksammade det faktum att inte mindre än 40 toalettstolar (!) hittats på sjön Mälarens botten i sommar.

Inslaget som sågs av programmets trogna tittare väckte mycket vrede.

”40 toalettstolar hittade i Mälaren i Stockholm – på ett dygn! Dykaren Fredrik Johansson och projektet @renamalaren hittar tonvis av batterier, bilar och mikrovågsugnar – bland annat där barn badar”, skriver TV4 på Instagram.

Utöver detta fann man även tolv ton båtbatterier, 30 ton sopor, över 300 elsparkcyklar och gamla bilar och bildäck.

Programmet bjöd därför in Fredrik till studion i veckan.

– Det gör mig riktigt förbannad, säger han till TV4.

Foto: Instagram/nyhetsmorgon

I direktsänd tv kunde han visa upp bara några av alla saker som hittats i Mälaren nyligen. Bilderna förskräcker många, och flera tv-tittare har efteråt hört av sig till programmet.

”Vad är det för fel på folk? Är det dax för en nationell kampanj ” Håll Sverige Rent””, skriver en tittare i kommentarsfältet.

”Så ledsen och upprörd över att människor slänger saker i havet/ sjön !! Tack till er som rensar efter andras oförstånd!”, skriver en annan tittare.

Uppskattade programledarna Axel Pileby och Rania Shemoun Ohlsson intervjuade Fredrik i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

”Vad är det för fel på mänskligheten?”

En tredje tittare rasar efter avslöjandet i TV4, och många tackar också för att kanalen visar upp denna verklighet i tv.

”Hur tänker man när man dumpar all skrot ? Man tänker inte alls skulle jag tro utan huvudsaken att man blir fri sitt skräp. Lika ogenomtänkt som de människor som inte orkar slänga sina sopor i alla dessa fantastiska sopstationer som vi har, utan slänger på marken utanför. Jag tror tyvärr att dessa människor är förlorade. Nu gäller det att vi andra visar våra barn hur man sköter sin sophantering”, skriver tittaren.

”Vad är det för fel på mänskligheten?!?! Skärp er!!!”, skriver en annan tittare.

Nu hjälps vi åt att hylla Fredrik och alla andra som arbetar för att våra sjöar och hav ska renas! Dela gärna den här artikeln för att uppmärksamma andra på att man INTE ska slänga saker till sjöss!