Tittarnas vrede – efter stora problemen med Nyhetsmorgons uppmaning

Tittarna reagerar efter Nyhetsmorgons uppmaning.
Nu svarar TV4 på kritiken.

Nyhetsmorgon-familjen växer.

Den populära tv-hunden Lilla Nymo har fått valpar. I september föddes en ny kull om tio små liv. Detta efter att Lilla Nymo och ägaren Fredrik Steen var med om något oerhört sorgligt förra året, då alla utom en av Lilla Nymos valpar dog kort efter födseln.

Därför är lyckan nu stor när mamma Lilla Nymo fått tio valpar som alla mår bra!

Av de tio valparna kommer nio att få nya hem då de ska komma till kärleksfulla familjer. Men Fredrik Steen har sedan tidigare meddelat att han kommer att behålla en valp.

Men det finns ett litet problem.

Valpen har ännu inte fått något namn.

Därför gick TV4 ut i Nyhetsmorgons direktsändning på torsdagen – och vädjade till tittarna: Hjälp oss att döpa Lilla Nymos valp!

Fredrik berättar i Nyhetsmorgon att han ännu så länge kallar hunden för ”Valpis”, men vill att hunden ska få ett annat namn. Och nu lägger de återigen ödet i tittarnas händer.

Foto: TV4

På Nyhetsmorgons Facebook-sida får tittarna rösta på fem olika alternativ:

Fyran, 
Fnysan, 
Lakrist, 
Sotis, 
eller Steffi.

Men det hela har stött på viss patrull. Många tittare har nämligen hört av sig i kommentarsfältet på Facebook – och skriver att omröstningsfuktionen inte fungerar, vilket även sajten Hänt uppmärksammat.

”Men herregud, Nyhetsmorgon – gör en helt vanlig omröstning istället för en inbäddad länk som inte funkar. Varför göra saker mer krångliga än nödvändigt, var det bara för att ni ville visa en stillbild på hunden?” skriver en tittare i kommentarsfältet.

Flera skriver att de har problem att rösta på mobilen eller surfplattan.

”Urdåligt att ni inte kan se till att alla som vill kan få rösta”, skriver en annan person i kommentarerna.

TV4:s svar

TV4 har svarat på tittarnas frågor i kommentarsfältet. De skriver så här:

”På vissa telefoner fungerar tyvärr inte omröstningen men prova då gärna via dator. Kram från oss och den än så länge namnlöse”, skriver Nyhetsmorgon-redaktionen i ett svar på Facebook.

Här hittar man omröstningsvideon:

Vad tycker du att Lilla Nymos valp ska heta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: 10 mest sedda tv-programmen