TV4-profilen Lotta Mossberg försvann från rampljuset efter Nyhetsmorgon – detta gör hon i dag

Hon stod mitt i centrum under ett av Nyhetsmorgons mest minnesvärda ögonblick.

Efter många år på TV4 försvann rutinerade programledaren Lotta Mossberg från kanalen.

Detta gör hon i dag.

Lotta Mossberg var en stor profil på TV4 under kanalens födelse.

När den första nyhetssändningen skulle dras i gång i den nystartade tv-kanalen i september 1990 höll den rutinerade journalisten i taktpinnen som programledare.

TV4 värvade alltså Mossberg inför starten, och hon hade då bland annat dessförinnan arbetat på prestigefyllda Ekot-redaktionen vid Sveriges Radio.

Mossberg skrev därmed in sig i historieböckerna – för alltsedan hon höll i den allra första nyhetssändningen har TV4 haft massor av dagliga nyhetsprogram i kanalen.

I mitten på 90-talet storsatsade TV4 på lunchnyheter, och då blev det Mossberg som fick programleda sändningarna. Men de allra flesta minns henne förmodligen som en av programledarna i populära ”Nyhetsmorgon”. Så här kunde det se ut i den gamla studion, då tillsammans med kollegan Bengt Magnusson.

Foto: TV4/Youtube

Hennes kollega Staffan Dopping svarade efter några år för en så kallad ”blooper”, som nyligen återigen uppmärksammades i kanalen. I Gry Forssell-ledda underhållningsprogrammet ”Sveriges bästa” utsågs klippet till den näst roligaste bloopern i svensk tv-historia.

Foto: TV4/Youtube

Så här såg det ut när Staffan och Lotta fick berätta om situationen för några år sedan:

Efter att Mossberg lämnade tv blev hon vd för Täby Galopp fram till 2009. Hon har också tjänstgjort som generaldirektör för Svensk Djursjukvård.

Enligt Svensk damtidning är Lotta i dag pensionär, efter att ha avslutat sin långa och framgångsrika yrkeskarriär vid Sveriges Radio där hon blev kanalchef för Radio Stockholm 2013.

STOCKHOLM 2015-08-21 SR:s programledare Lotta Bromé och Lotta Mossberg anländer till Sveriges Radios 90-års jubileum som hålls på Berwaldhallen i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Så här såg det ut i den allra första nyhetssändningen i TV3 för snart 30 år sedan och som leddes av just Lotta:

Skriv gärna en kommentar och hylla Lotta för alla hennes sändningar i tv!