TV4:s besked om Malou von Sivers – efter inbjudna gästens stenhårda attack

Författaren Siduri Poli riktade svidande mot Malou von Sivers efter en intervju i Nyhetsmorgon.

Nu svarar TV4 på attacken.

– Malou von Sivers är journalist säger Johanna Thulin Bratten, chef för samhällsprogram på TV4, till Expressen, uppger Hänt.

Entreprenören Siduri Poli var ”Nyhetsmorgons” gäst i TV4:s direktsändning förra helgen. Hon var inbjuden för att prata om sin debutbok ”Hur du lyckas i en vit värld”.

Dagen efter intervjun i tv gick Poli till stenhård attack på Nyhetsmorgon i allmänhet och programledaren Malou von Sivers i synnerhet.

Foto: TV4

Det Siduri framför allt reagerade på var att intervjun med henne inleddes med bilder från brottsplatsen där en 12-årig flicka skjutits till döds i Botkyrka utanför Stockholm.

Därefter fick Poli frågor om händelsen istället för att fokusera på den nya boken.

LÄS MER: Författarens vassa kritik mot Malou efter frågorna i direktsändning

”När jag såg inslaget började jag gråta. Hade suttit uppe hela natten för att plugga svar på frågor (om boken!), välja outfits och hantera stressen av att ens vara med i live-TV framför 1,6 miljoner tittare. För att sedan inte ens få prata om en bok jag slitit med i ett helt år”, skrev Siduri på Instagram efter sin medverkan i programmet.

Nu svarar TV4 på kritiken.

Kanalen menar att det är helt i sin ordning att Malou ställer frågor i sin journalistiska roll.

Foto: TV4

– Malou von Sivers är journalist, och hon ställer de frågor vi tycker är relevanta. Så vill vi också att det ska vara. Även om redaktionerna är noga med att förklara upplägg, finns alltid risk för skilda uppfattningar, säger Johanna Thulin Bratten, chef för samhällsprogram på TV4, till Expressen, uppger Hänt.

Här kan man se intervjun i efterhand på TV4 Play.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.