TV4:s programledare bryter ihop – efter kollegans miss i Nyhetsmorgon: ”Det här är inte…”

Martin Järborg, 41, och Maria Forsblom, 33, har blivit ett sammansvetsat radarpar i Nyhetsmorgon. Kanalens yngsta programledarduo för morgonshowen har bland annat haft hand om sändningar i påsk och brukar också inleda nyhetsveckan tillsammans.

Järborg kom som bekant in som programledare då Jesper Börjesson slutade på TV4 efter årsskiftet.

Tittarna tycks uppskatta den nya programledarduon, och att de då och då bjuder lite extra på sig själva. Som under påsken då det blev helt fel i direktsändning.

Martin Järborg läste i direktsändning vad han skulle säga från en teleprompter – vanligtvis en vinklad halvgenomskinlig glasskiva där texten projiceras från en dator eller liknande.

Då blev det helt fel.

– Den här morgonen ska vi bland annat prata om radioaktiv brandrök, säger Martin Järborg där han står framför en skål med musslor tillsammans med sin kollega Maria.

Han inser snabbt sitt misstag.

– Eller… Nja, vi ska nämligen prata om den här mannen, säger Järborg till kocken David Lundqvist som gjort sig beredd och står bredvid programledarna.

En komisk situation uppstår och Maria Forsblom kan verkligen inte hålla sig för skratt. Hon ursäktar sig men skrattet ”smittar” i studion.

– Det här är inte radioaktiva musslor. Jag är så prompterstyrd. Jag läser allt som står, säger Martin och skrattar.

Foto: TV4

Kravet från Agneta Sjödin

I kommentarerna har bland annat TV4-kollegan Agneta Sjödin skrivit några rader. Hon ”kräver” att klippet sparas till hennes specialprogram på nyår.

”Spar det klippet till mina Nyårskarameller!” skriver hon.

Martin Järborg har svarat Agneta med orden: ”Haha, jag är ju stammis hos dig”.

Sjödin: ”Ja det uppskattas, fortsätt så”.

Även tittarna tycks ha uppskattat det humoristiska inslaget i Nyhetsmorgon.

”Ni bjöd på många härliga skratt denna morgon…precis vad vi behöver”, skriver en tittare.

”Vilken glädje, Maria du smittar verkligen så jag fick mig ett gott skratt. Underbara båda två”, skriver en annan tittare i kommentarsfältet.

Här nedan kan man se klippet ur Nyhetsmorgon:

Tittar du på Nyhetsmorgon? Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar – och dela vidare på Facebook om du uppskattar att programledarna kan bjuda på sig själva!