Okända kravet på Ica-Ulf – regeln som tv-stjärnan måste följa: ”Bett mig…”

Ica-Ulf, Paul Tilly

Foto: Youtube/Ica

Ica-reklamen har kommit att bli en riktig långkörare och snart har man spelat in hela 1000 filmer sedan starten för över 20 år sedan.

Under åren har Ica haft ett särskilt krav på Paul Tilly, skådespelaren som gör rollen som Ica-Ulf.

Det var den 29 november som den första reklamfilmen om det numera folkkära Ica-gänget sändes.

Ica-reklamen kom snabbt att bli en succé och genom åren har den varit ett konstant inslag i reklampauserna på tv.

2007 slog man faktiskt rekord som världens längsta reklamserie och blev omnämnda i Guinness rekordbok. Och numera är det ett rekord som verkligen hållit i sig.

Av de ursprungliga karaktärerna Stig (Hans Mosesson), Ulf (Paul Tilly), Roger (Robin Stegmar) och Kajsa (Sanna Bråding), så är det endast Stig och Ulf som hållit sig kvar genom alla år.

Butikschefen Ica-Stig har visserligen bytts ut flera gånger under årens lopp. Den numera saknade Hans Mosesson gjorde rollen mellan 2001 till 2015 och deltog i inte mindre än 512 avsnitt.

– När Hasse slutade så sa han: ”Det enda som stör mig är att du kommer ha gjort fler filmer än mig och slå rekordet”, säger Paul Tilly till Expressen.

Icas krav på Paul Tilly

Paul Tilly har sedan starten gjort rollen som den lite naiva och något korkade Ica-Ulf. Paul är sedan några år tillbaka bosatt i Spanien, han har därför en bit att pendla till den fiktiva Ica-butiken som ligger i ett industriområde i Gustavsberg på Värmdö.

Paul Tilly och Loa Falkman i den senaste Ica-reklamen. Falkman gör comeback i matjättens reklamsåpa efter nästan fyra år. Foto: Ica/Youtube

Dock så spelas Ica-reklamen in under en period på max sju veckor om året, vilket gör det hanterbart att pendla från Spanien. Dock har han vissa krav på sig från produktionen.

– Däremot kan det ställa till det lite och inför inspelning har det hänt att de har bett mig tagga ner och inte vara så mycket i solen, säger Paul Tilly till Expressen och fortsätter:

– För är det en film som ska visas i januari eller februari så är det konstigt om Ica-Ulf är väldigt solbränd. Så jag är rätt blek för att bo i Spanien.

Tänk att dessa reklamfilmer har visats i snart 23 år! Otroligt vad tiden går!

Dela gärna den här artikeln på Facebook om du tyckte att det var intressant läsning!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version