”Över Atlanten” borde ta en paus från tablån

Över Atlanten är programmet där svenska kändisar korsar havet.

Foto: MAX

I realityserien ”Över Atlanten” har hittills 42 stycken av våra mest folkkära kändisar ställt upp och korsat havet – och fler lär det bli.

Men hur mycket längre ska vi orka se ett gäng illamående kändisar på bästa sändningstid?

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

”Över Atlanten” har kommit att bli ett av Kanal 5:s flaggskepp. Sedan 2019 har vi fått följa mängder av svenska kändisar när de kastar loss för att tillsammans korsa Atlanten i en segelbåt.

Man får ana att tittarsuccén varit ett faktum och att programkonceptet funkat bra. Man är nu nämligen inne på den sjunde säsongen, och säsong åtta är redan inspelad och klar att sändas nästa år.

Denna säsong står Peter Forsberg, Clara Henry, Suzanne Reuter, Anders Johansson, Dante Zia och Kristoffer Appelquist som deltagare, alla under ledning av skepparen Gurra Krantz.

I programmet utsätts deltagarna för en hel del prövningar. Sjösjuka, olycksfall, stormar och andra faror lurar ständigt runt hörnet och bara väntar på att slå till. Dessutom så är det svårt, för att inte säga omöjligt, för någon att dra sig ur när de väl är ute mitt på havet. Osämjor deltagarna emellan är därför förödande för situationen på båten. Men lyckligtvis så brukar stämningen på båten som oftast vara god, trots de prövande omständigheterna.

Dags för en paus

Vissa program som sänds på tv idag kan jag tycka är värda att få en paus. Samtliga tv-kanaler har en tendens att tjata ut samma program år ut och år in. TV4 gjorde på sätt och vis rätt när de lät pausa Let’s dance efter flera år av regelbundna säsonger utan några större förändringar.

När det kommer till Över Atlanten kan jag definitivt tycka att programmet gjort sitt. Visst det är en kul idé, men hur många kändisar har vi kvar att skicka över Atlanten egentligen?

Och det värsta jag vet med programmet är att de som klipper ihop det har en förkärlek för att klippa in varenda gång som någon spyr över relingen. Med tanke på den sjösjuka som nästan alla i programmet känner så blir det en hel del spyor, åtminstone i början av varje resa. Med tanke på att jag, och säkert flera, gillar att se på tv medan vi äter middag så är detta rent av hemskt.

Jag tycker nog att programcheferna kan lägga Över Atlanten på hyllan ett tag. Låt oss inte utsätta fler kändisprofiler för sjösjuka och tristess på ändlösa seglatser.

Vad tänker du om Över Atlanten? Skriv gärna dina åsikter i en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version