Fredrik Lindströms starka ord om Kristian Luuk – så är relationen utanför På spåret: ”Vi är…”

De har styrt SVT:s stora fredagsklassiker ihop i 13 raka säsonger.

När ”På spåret” nu laddar för final berättar Fredrik Lindström om den egentliga relationen med parhästen Kristian Luuk bakom kulisserna.

Detta i en intervju med NWT.

Det var Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som gjorde ”På spåret” till en nationell angelägenhet.

Men efter många år var det 2009 dags för en ny era av SVT:s flaggskepp. Duon lämnade programmet – och ersattes i stället av Kristian Luuk och Fredrik Lindström, som tog över stafettpinnen för det tågresebaserade frågesport- och underhållningsprogrammet.

Nog gjorde arvtagarna också succé. Redan under den nykomponerade duons första säsong prisades det populära programmet för ”Årets program” på Kristallen-galan. Säsongen därpå vann de ”Årets underhållningsprogram”.

Programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström har hängt kvar sedan dess – och är nu inne på slutskedet av sin 13:e säsong.

Under fredagen väntar nämligen säsongsfinal, då Hanna Hellquist och Ina Lundström möter Jonatan Unge och Cecilia Düringer i en rafflande uppgörelse.

LÄS MER: SVT:s besked om framtiden för ”På spåret” – därför försvinner programmet från tablån

På spåret
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Fredrik Lindström om relationen till Kristian Luuk

I samband med den stundande finalen har Nya Wermlands-Tidningen publicerat en längre intervju med Fredrik Lindström.

Där berättar 58-åringen bland annat om hur det var att ta över efter Ingvar Oldsberg. Men också om varför han och Kristian Luuk har lyckats hålla tittarsuccén levande.

Inte minst tar Fredrik Lindström upp duons relation till varandra, som en framgångsfaktor. De båda är goda vänner privat och har hittat en fin kemi i tv-rutan.

– Vi trivs väldigt bra tillsammans Kristian och jag. Vi är nära vänner och har en trygghet i varandra som är viktig. Kristian sa ja till ”På spåret” innan jag gjorde det. Jag var mer tveksam. Men när vi testade att köra kändes det rätt, säger Fredrik Lindström till Nya Wermlands-Tidningen.

LÄS MER: SVT:s plötsliga framtidsbesked om Luuk och Lindström – kanalens ord om duon i ”På spåret”

Fredrik Lindström
Fredrik Lindström. Foto: TV4

Stolta över att få leda ”På spåret”

Vidare konstaterar Fredrik Lindström hur lyckligt lottade han och Kristian Luuk är över att få leda SVT:s superklassiker.

– Vi känner en himla tacksamhet över att jobba med något som drar tittare över generationsgränserna. Sverige är väldigt ålderssegregerat, det är få saker som unga och gamla upplever tillsammans. ”På spåret” lockar alla åldrar och det är mycket Oldsbergs förtjänst, vi har bara tagit vid. Vi har fortsatt att bygga på det han startade. Att ha den rollen, att jobba med något som förenar människor, känns otroligt privilegierat, säger han till NWT.

Och även om duons 13:e säsong nu går mot sitt slut, blir det också en fortsättning – både för programmet och för Luuk och Lindström personligen. Något som SVT tidigare har bekräftat i en intervju med Nöjeslivet.

Vad tycker du om Fredrik Lindström och Kristian Luuk i ”På spåret”? Lämna gärna en kommentar!