Foto: Magnus Lejhall/TT & TV4

Pär Lernström bryter ihop – orden till barnen efter vinsten på Kristallengalan: ”Tacksam”

Här får Pär Lernström äntligen ta emot en Kristall.
TV4-profilen kämpade mot tårarna på scenen under tacktalet.

Han har genom åren gjort sig känd som TV4:s ansikte utåt för underhållningssatsningar som ”Idol” och ”Talang”.

Programledaren Pär Lernström har med proffsig och schysst attityd gentemot de, ofta unga, deltagarna i respektive talangprogram, fått en särskild plats i många tittares hjärtan.

Under torsdagkvällen prisades han under Kristallen-galan. Lernström tog hem den tunga titeln som årets manliga programledare i svensk tv. På damsidan gick priset till Pernilla Wahlgren, för SVT:s ”Allsång på Skansen”.

Lernström var märkbart rörd när han tog emot priset.

– Jag har jobbat på TV4 i snart 15 år och är väldigt tacksam att ha fått göra väldigt många roliga program. Ännu mer tacksam är jag över de jag har fått göra det med, några av dem sitter här i lokalen. Jag har insett mycket tidigt i min karriär att jag aldrig är starkare än de jag har runtom mig. Så det här är lika mycket ert pris som mitt. Jag är ännu mer tacksam för de som suttit hemma och tyckt att det vi gör, eller det jag gör, är helt okej, sade han i sitt tacktal.

Lernström passade också på att tacka tittarna.

Sen fick den omtyckta programledaren kämpa mot tårarna.

– Jag har drömt om att jobba med det här sedan jag var åtta år gammal. Men jag har i hela mitt liv kämpat ganska mycket med att tro på att jag är bra på det jag gör.

I tacktalet vände sig Lernström också till alla som röstat på honom – ett särskilt tack gick till hans mamma hemma i Strängnäs, som hade kampanjat för sonen via Facebook.

– Sist men inte minst, Bibi, Loa och Linda – i kväll kommer pappa äntligen hem med en kristall! sade Pär och riktade kristallen mot taket medan han tog emot publikens stående ovationer.

Stort grattis till dig Pär, det var du värd!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...