Pär Lernströms nya prestigeuppdrag – så belönas folkkäre TV4-profilen efter tittarnas hyllningar

Här är Pär Lernströms nya prestigeuppdrag.
TV4-profilen belönas av kanalen efter alla hyllningar.
Och han får stöd av en ”På spåret”-profil.

Han har genom åren gjort sig känd som TV4:s ansikte utåt för underhållningssatsningar som ”Idol” och ”Talang”.

Programledaren Pär Lernström har med proffsig och schysst attityd gentemot de, ofta unga, deltagarna i respektive talangprogram, fått en särskild plats i många tittares hjärtan.

Tv-profilen är en av kanalens mest rutinerade när det kommer till storslagna direktsändningar. Därför fick han tidigare i år det tunga uppdraget att leda Cancergalan tillsammans med kollegan Arantxa Álvarez.

Lernström öppnade då bland annat upp om sin egen fars kamp mot cancern, och blev mycket känslosam då han öppnade upp om hur viktig han tycker just denna insamlingsgalan är.

LÄS MER: Pär Lernströms tårar i sändning – förlorade sin pappa i cancer: ”Han hade en enorm vilja”

– Jag står här idag, och gör det här som jag tycker är så sjukt jobbigt, för att jag tror att vi här, och att du, om du vill, kan vara med och förändra någonting på riktigt. Det som kommer in här ikväll, som stöttar den forskningen som kan göra att framtidens pappor och framtidens farföräldrar kan vara med oss betydligt mycket längre. Så tack, för att du är med mig ikväll, sade Lernström då till tittarna med tårar i ögonen.

Efteråt hyllades Lernström stort av tittarna.

LÄS MER: Pär Lernström tokhyllas efter cancergalan – tittarnas varma ord om programledaren: ”Fin och ödmjuk”

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Nyligen gästade Lernström programmet ”Renées brygga”, och där förklarade han att han redan i sin uppväxt hade en stark dragningskraft till rampljuset.

– Det var ju väldigt tacksamt när man växte upp i frikyrkan som jag är, där finns det en naturlig scen hela tiden, säger han i programmet.

Lernström växte upp med två frikyrkliga föräldrar. Men när han själv fyllt 10 kom han till insikt att han själv inte ville leva ett sådant liv – något han länge förnekade.

Pär Lernström. Foto: TV4

– Vi var ju annorlunda från alla andra och vi gick i kyrkan varje söndag. Där talades det i tungor ibland, det var väckelsemöten och tältmöten, kommer jag ihåg, säger han i ”Renées brygga”.

LÄS MER: Pär Lernströms bävan för sina barns skull – privata erkännandet: ”Orolig för…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Pär Lernström och Parisa Amiri. Foto: TV4
Pär Lernström och Parisa Amiri. Foto: TV4

Nu står det klart att Lernström belönas med ett nytt, prestigefyllt uppdrag i TV4.

På senare år har han fått leda kanalens sändningar från den stjärnfyllda Oscarsgalan på plats i Hollywood med Parisa Amiri, ”På spåret”-vinnaren från 2020. Så även i år, bekräftade kanalen på torsdagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Pär Lernström och Parisa Amiri. Foto: TV4
Pär Lernström och Parisa Amiri. Foto: TV4

Natten till måndagen den 13 mars sänds årets Oscarsgala som leds av Jimmy Kimmel. Flera svenskar finns i år bland de nominerade till det prestigefyllda filmpriset: Ruben Östlunds tre nomineringar för sin film ”Triangle of Sadness” och Ludwig Göransson för bästa originallåt ”Lift Me Up” som dessutom kommer framföras av Rihanna på galan. 

För TV4-tittarnas del blir det alltså Pär Lernström som leder kanalens sändning, och Parisa Amiri är på plats på röda mattan i Los Angeles.

– Årets Oscars ser jag extra mycket fram emot, då hela fyra nomineringar kan ge svensk vinst. Så häng med direkt från röda mattan när jag guidar tittarna genom ett rikt filmår och träffar några av de största talangerna i Hollywood, säger Parisa Amiri.

Artikeln fortsätter under bilden.

Pär Lernström och Parisa Amiri. Foto: TV4
Pär Lernström och Parisa Amiri. Foto: TV4

Oscarsgalan 2023 sänds den 12 mars på TV4 Play från klockan 23:00 och på TV4 från klockan 00:00 natten till måndagen.