Pär Lernströms tårar i sändning – förlorade sin pappa i cancer: ”Han hade en enorm vilja”

TV4-profilen Pär Lernström förlorade sin pappa i cancer.
Under galan ”Tillsammans mot cancer” tog han till orda – och berättade om familjens starka känslor.
– Pappa hade en enorm vilja, säger Lernström i programmet.

På måndagskvällen sändes TV4:s och Cancerfondens årliga gala ”Tillsammans mot cancer” och den här gången var det rutinerade programledaren Pär Lernström som stod värd.

Lernström är mycket rutinerad när det kommer till direktsändningar. I många år har han med van hand väglett såväl tittarna som de unga talangerna i kanalens stora underhållningsprogram ”Idol”.

Vid sin sida hade Lernström kollegan Arantxa Álvarez, och de gästades i sin tur av bland andra artister som Sarah Dawn Finer och dansbandet Lasse Stefanz.

Pär Lernströms starka ord om pappan

Lernström valde i likhet med många andra gäster i programmet, att tala öppet om hur han personligen som nära anhörig drabbats av denna hemska sjukdom. Detta sedan Lernströms far förlorat kampen mot cancern för en tid sedan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

En uppenbart känslosam programledare tog till orda mitt under sändningen.

– För knappt tre år sedan fick min pappa diagnosen lungsäckscancer. Det här är en svårbehandlad cancerform med dåliga odds för överlevnad. Men pappa valde att fightas, det blev ju en käftsmäll för oss i familjen och vi blev väldigt imponerade över att honom, corona-isolerad och svag av sin behandling, hade en enorm vilja. En enorm tro. Det brann någonting i honom. Men det här var en fight som han inte kunde vinna, säger Pär Lernström i programmet.

Han förklarar att pappan lämnade jordelivet den 12 mars 2021, 65 år gammal.

– Jag och pappa har haft en knepig relation. Men när jag stod där på begravningen i Strängnäs, så slogs jag av den här totala meningslösheten. Som man säkert gör, många av er som har varit med om det här. Det här att det är alldeles för många som dör alldeles för tidigt. Precis som han, säger Lernström.

Förändra någonting på riktigt

Samtidigt förklarade den rutinerade programledaren att detta var känslosamt. Nu uppmanar han tv-tittarna att stötta forskningen i kampen mot cancer.

– Jag står här idag, och gör det här som jag tycker är så sjukt jobbigt, för att jag tror att vi här, och att du, om du vill, kan vara med och förändra någonting på riktigt. Det som kommer in här ikväll, som stöttar den forskningen som kan göra att framtidens pappor och framtidens farföräldrar kan vara med oss betydligt mycket längre. Så tack, för att du är med mig ikväll, sade han till tittarna.

Foto: TV4

Så starkt av dig att dela med dig, Pär!

Nu passar vi på att visa vår uppskattning för denna proffsige programledare! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.