Patrick Ekwalls känslosamma ord till Tilde de Paula Eby – efter hustrun Hannahs död

39-åriga Hannah Ekwalls bortgång i bröstcancer har berört ett helt land.
På torsdagen gästade maken Patrick TV4-programmet ”Efter fem” och berättade då om den tunga tiden.

Det var i mitten på februari som det tragiska beskedet om Hannah Ekwalls bortgång nådde svenska folket.

Tv-tittarna hade då fått följa hennes kamp mot bröstcancern i mindre än ett års tid via sociala medier. Hennes make Patrick Ekwall är sedan många år en uppskattad sportjournalist som synts i tv-rutan vid de flesta stora fotbollsmästerskap.

”Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare – även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det.
Jag, Tindra, Wilma och Hannahs familj vill tacka alla ni som stöttat oss längs vägen, jag vet att Hannah var stolt över allt det stöd hon gav så många andra i samma situation. Vi älskar dig för evigt, Hannah och vi kommer aldrig sluta sakna dig”, skrev Patrick den 13:e februari i år, efter att det ofattbara inträffat.

På torsdagen gästade Patrick TV4-programmet ”Efter fem” med programledaren Tilde de Paula Eby. Han berättade då om den svåra tiden som familjen gått igenom efter Hannahs bortgång.

– Jag hade tre stycken fruktansvärda mardrömmar. Den ena var såklart att Hannah skulle gå bort. Den andra var, säger Patrick Ekwall.

Foto: TV4

Han pausar. Känner tårarna komma.

Foto: TV4

– Ursäkta. Det var att berätta för vårt barn att hennes mamma skulle gå bort. Och den tredje var begravningen, säger han i TV4.

I intervjun tar Tilde de Paula Eby också upp det faktum att Ekwalls dotter Wilma ville samla in 4 000 kronor till förmån för Cancerfonden.

I verkligheten blev gensvaret mångdubbelt större. Över 1,2 miljoner kronor har Ekwalls dotter i skrivande stund samlat in.

Foto: TV4

– Det är fantastiskt. Jag är så otroligt stolt över mina barn och inte minst att Wilma lyckats med det här som ändå bygger på att hon vill andra människor väl, säger Patrick.

Tv-tittarna uppskattade intervjun med sportprofilen – och många hörde av sig till ”Efter fem”-redaktionen efter att programmet sänts.

”Ett inslag som berörde mig starkt. All styrka i er sorg”, skriver exempelvis en tittare i en kommentar på programmets Instagram-sida där man också kan se ett utdrag ut intervjun:

Fotnot: Här kan man läsa mer om Wilmas insamling till Hannah Ekwall på Cancerfondens hemsida (extern länk).

Vilken stark intervju, all styrka skickar vi till dig, Patrick och hela familjen.

Skriv gärna en kommentar du också om du vill önska detsamma.