Per Morbergs råd till dottern Astrid – får Tilde att rycka till i sändning: ”Stenhårt!”

Astrid Morberg är Per Morbergs yngsta dotter och har även hon valt att gå i sin fars fotspår.

Senast dök hon upp i TV4:s Efter fem, där hon berättade om pappas råd till henne – vilket fick Tilde att häpna.

Astrid Morberg, 27, är yngsta systern av Per Morbergs fem döttrar.

Hon har likt sin far valt att satsa på teatern och är nu aktiv som skådespelare. Nu senast är hon aktuell i Camilla Läckbergs tv-serie ”Strandhotellet”.

Där spelar hon ”Elin” som lever i en destruktiv relation och blir misshandlad av sin kille.

Astrid Morberg, Tilde de Paula
Foto: TV4

Och det visar sig att hennes rollkaraktär påminner mycket om sitt eget liv. Astrid Morberg levde nämligen själv tillsammans med en obehaglig kille under tiden då hon bodde och studerade i Los Angeles.

– Allt hände när jag bodde i Los Angeles och polisen var inblandad. Till slut utfärdades ett besöksförbud mot mitt ex. Så jag kan verkligen relatera till min rollkaraktär och vet hur psykiskt tärande det är att leva under stark press och ständigt hot, säger Astrid till Expressen.

Det var under pandemin som Astrid levde med sitt ex. Till slut flydde hon dock undan förhållandet och flyttade så småningom tillbaka till Sverige.

– Jag var isolerad och inlåst med exet vilket var jättetufft. Det gick aldrig så långt som till fysisk misshandel, men det var… det var mer psykiskt. Och jag lät det gå alldeles för långt.

Per Morbergs råd till Astrid

Att Astrid skulle bli skådespelare var ingenting som pappa Per tyckte var en bra idé.

– Nej, men Gud alltså. När jag var yngre sa han: ”Nej, fy fan. Gör inte det här. Bli läkare eller gå in i finans. Gör inte som jag!”. Men det är så långt från mig och vad jag vill göra som man kan komma, säger Astrid till Expressen.

Och när Astrid nyligen gästade Tilde de Paula Eby i TV4:s Efter fem så avslöjade Astrid att hon fått ännu ett dåligt råd av sin pappa.

När Tilde frågar om Astrid fått några tips av sin mer intervju-vana far svarar hon:

– Jag sa till honom ”vad ska jag säga? Vad ska jag förvänta mig?” Och då sa han ”det kan inte jag veta. Jag vet inte vad de ska fråga”.

Tilde reagerade häftigt på orden och utbrast:

– Stenhårt! Så det var det rådet du fick?

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev