Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia commons)/TV4

Per Skoglunds tuffa kamp i direktsändning – som TV4-tittarna inte får märka

Här är Per Skoglunds kamp i direktsändning.

Travprofilen berättar nu om stora utmaningen – som tittarna kanske inte märker.

– Det innebär ett stort ansvar, säger travprofilen till Nöjeslivet.

Varje helg syns han i Nyhetsmorgon när travet ska diskuteras inför avgörandet på lördagarna.

Per Skoglund, travprofil i TV4. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Tv-profilen Per Skoglund har blivit en omtyckt tittarfavorit i TV4:s morgonshow även tack vare sin härliga matfest i programmet. När det ska provätas mat är Per alltid framme för att ge massor av beröm till kockarna.

LÄS MER: Per Skoglund avslöjar: Detta är den godaste rätten jag någonsin ätit i Nyhetsmorgon!

Men det är förstås som travprofil vi känner honom bäst. Under coronapandemin har stora delar av idrotten tvingats ta uppehåll.

Vårens tv-tablåer har gapat tomma alternativt fyllts med gamla matcher för den som velat se fotboll och andra sporter.

Men travet har sänts hela tiden, utan publik på tävlingarna.

– Det är klart att travet har blivit väldigt centralt nu i och med att världen drabbats av corona. Jag som många andra saknar förstås att titta på fotboll och så, säger Per Skoglund till Nöjeslivet.

Foto: TV4

I helgen är det dags för travsportens stora dag: Elitloppet från Solvalla och Skoglund finns förstås på plats för tv-sändningarna.

Per Skoglunds utmaning i tv: ”Ansvar att inte exkludera någon”

När all annan idrott har stoppats, så lockas fler tittare till travsändningarna. För programledare Skoglund är detta en stor utmaning.

– Det innebär ett stort ansvar, för vi har många tittare nu som kanske inte alls tittat förut. Då har man ett ansvar som programledare att inte exkludera någon. Samtidigt som man också måste ta hand om de som följer oss varje vecka, säger Skoglund.

Och fortsätter:

Foto: TV4

– Travet är redan tidigare en väldigt stor tv-sport och sysselsätter 10 000-30 000 människor varje år. Jag är väldigt glad att travet med sina åtgärder har kunnat fortsätta i dessa svåra tider, för i slutändan handlar det om att människor får fortsätta gå till jobbet.

Kan du känna någon glädje över troligen ökade tittarsiffror?

Per tänker efter.

– Det är en lite tudelad känsla. Anledningen till det är ju att världen…ser ut som den gör just nu. Det är många andra sporter som fått ställa in. Men det är klart att man samtidigt känner ett ansvar gentemot nya tittare som nu tillkommer, säger Per och fortsätter:

– Känslan är som sagt tudelad, men jag hoppas verkligen att många kommer fortsätta följa med i travet, säger Skoglund som alltså leder helgens Elitloppssändningar i TV4.

Dela gärna vidare för att hylla denne sympatiske programledare!