Foto: MAX, Instagram

Pernilla bryter tystnaden om sonen Theos sjukdom – höll hjärtfelet hemligt för mamma: ”Alla föräldrars mardröm”

Pernilla Wahlgren berättar om den svåra tiden då sonen Theo drabbades av ett hjärtfel.

Mer om detta pratade hon om i torsdagskvällens Wahlgrens värld.

Den största oron hos en föräldrar är att deras barns hälsa ska vara hotad. I torsdagens avsnitt av Wahlgrens värld berättar Pernilla Wahlgren om sonen Theo, 17, och hans plötsliga sjukdomsbesked.

– Vi höll på och fotade, och mitt i en plåtning så ringer han och säger ”tja mamma, jag är på vårdcentralen. Jag är här och kollar hjärtat”, berättar Pernilla Wahlgren i programmet.

Det visade sig att Theo känt av smärta i hjärtat under några dagar. Men han ville dock inte säga något för att riskera att göra sina föräldrar oroliga. Han sökte dock vård hos vårdcentralen och det var där som läkaren hittade ett hjärtfel.

– Det är alla föräldrars mardröm, att det ska hända något med deras barn, säger Pernilla.

Blev kallad till sjukhus

Theo ringde upp Pernilla och berättade om hur läget låg till. Han hade fått en remiss av läkaren och familjen fick rådet att direkt åka för att undersöka det vidare.

– Vi kom in på sjukhuset och jag försökte hela tiden att inte visa hur orolig jag var. Sen gjorde de massa undersökningar och han har en avvikelse på sitt hjärta. Vi ska kolla upp det så småningom hos en hjärtspecialist, men det viktiga nu är att han inte påfrestar hjärtat, säger Pernilla.

Det är tydligen inget ovanligt hjärtfel som Theo har.

– Det visar sig att det här är vanligt bland idrottande unga killar, framför allt, säger Pernilla.

Pernilla har nu landat i händelsen.

– Man vill alltid tänka positivt och i det här läget kände att jag att det var en oro och vi var oroliga. Men nu känner jag mig lugn, och det känns otroligt skönt. Sen kommer jag att vara en kycklingmamma hela tiden, ändå.

Tidigare har Pernilla berättat mer om den dramatiska händelsen då det inträffade förra hösten:

Hoppas att Theo mår bra!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev