Foto: TV4, SVT

Pernilla Wahlgren tackar nej till miljoner – beslutet efter missen i Allsången

Det har blivit dags för Pernilla Wahlgren att återigen leda ”Allsång på Skansen”.

Men efter förra årets miss ställs nu hårdare krav på sångerskan – vilket tvingar Pernilla att tacka nej.

Det var under sommaren 2022 som Sanna Nielsen avslöjade att det året skulle bli hennes sista som allsångsledare i ”Allsång på Skansen”.

Och efter en lång spekulation kring vem som skulle ta över stafettpinnen presenterades slutligen efterträdaren – Pernilla Wahlgren.

– Det känns så skönt, jag har aldrig varit med om så mycket hemlighetsmakeri, sa hon i SVT:s Morgonstudion när hon fick avslöja nyheten.

Och hennes första år blev en succé – åtminstone på scenen. Utanför den gjorde Pernilla nämligen en miss som kunde ha kostat henne jobbet.

Pernilla Wahlgrens miss under ”Allsång på Skansen”

Pernilla är som bekant sångerska, skådespelerska och reality-stjärna. Men hon är även en framgångsrik entreprenör och influencer som gärna gör reklam och samarbeten.

Under sommaren måste hon däremot avstå från reklamkampanjer då det helt enkelt inte är tillåtet enligt SVT:s regelverk.

Det var något som Pernilla slarvade med under den föregående säsongen då hon mitt under pågående Allsångssäsong syntes i en reklamkampanj med inredningsföretaget ”Home of Ess”.

– Grunden i SVT:s policy är att den som leder ett program i SVT inte får delta i reklamkampanjer fyra veckor före och två veckor efter att de är aktuella i rutan. Detta gäller alla så även Pernilla Wahlgren, förklarar Camilla Hagert, presschef på SVT, till NU.se

Reklamen togs bort och Pernilla fick fortsätta trots att hon bröt mot reglerna.

Pernilla Wahlgren kan tvingas tacka nej till miljoner

Pernillas bolag genererade över 30 miljoner kronor år 2022, alltså året innan hon hade förbud mot reklamer under sommarmånaderna, enligt NU.se

En del av de intäkterna kommer sannolikt från hennes arbete med samarbeten och reklamkampanjer, men precis som förra året gäller ett strikt förbud mot det i år.

– SVT ser ett stort underhållningsvärde i att hon leder programmet. Samtidigt har hon utöver sitt artisteri också en annan kommersiell karriär med egna varumärken osv. Det kommer hon att få fortsätta att ha, men hon får inte koppla ihop sitt uppdrag i Allsången med lansering av produkter eller tjänster. Gällande uppdrag för andra kanaler så kommer de att fortsätta även under sommaren, säger Camilla Hagert, presschef på SVT, till tidningen. 

Foto: TV4, SVT

Pernilla måste alltså tacka nej till alla samarbeten den här sommaren, vilket kan leda till hon går miste om miljoner.

Så fantastiskt att se dig tillbaka på Allsången, Pernilla!

Rollen passar dig verkligen som handen i handsken.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev