Pernilla Wahlgrens framtidsbesked – fortsätter med Allsång på Skansen

Foto: SVT, Oscar Olsson/TT

Pernilla Wahlgren briljerade på Sollidenscenen för sista gången det här året. Nu kommer folkkära profilen med ett glädjande besked om framtiden i programmet.

– Jag blir kvar!, säger Pernilla i säsongsfinalen av Allsång på Skansen.

För två år sedan fick Pernilla Wahlgren ta över stafettpinnen i Allsång på Skansen. Erbjudandet kom efter att Sanna Nielsen, som hade varit allsångsledare i sju år, bestämde sig för att kliva år sidan.

Pernilla skötte sin roll utmärkt sitt första år och fick förtroendet att återigen leda programmet under denna sommaren.

Pernilla Wahlgrens hyllningar i Allsång på Skansen

Årets säsong har bjudit på hyllningar till både Hans Wahlgren, där Pernilla rörde många till tårar, och Alice Babs, som skulle ha fyllt 100 år i år. Det var även ett avsnitt ägnat åt den tidigare allsångsledaren Lasse Berghagen.

Under Lasses hyllning befann sig dottern Malin Berghagen på plats och hade med sig Teddybjörnen Fredriksson – som Pernilla fick låna under numret med samma namn.

Det har även varit många begåvade och folkkära artister som har fått inta scenen under programmets gång. Bland dem hittar vi Peter Jöback, Christer Sjögren, Jill Johnson, Molly Sandén och Uno Sveningsson.

Pernilla Wahlgrens besked i Allsång på Skansen

Och även det sista avsnittet blev en succé. Pernilla gästades bland annat av Miriam Bryant, som bjöd på både gamla låtar men även hennes nya ”Regnblöta skor”.

Dessutom medverkade den amerikanska countrysångerskan Dasha, som levererade sin megahit ”Austin” och fick ta emot ett stort jubel från publiken.

Stämningen blev inte heller sämre när Orup gick upp på scenen för andra gången och körde ett fartfyllt medley som fick hela Skansen att gunga.

Men höjdpunkten var i slutet av programmet när Pernilla kom med ett glädjande besked till alla tv-tittare – hon fortsätter som allsångsledare!

Det efter ett nummer med gänget från ”Pernilla Wahlgren har Hybris”.

Jag stannar, jag blir kvar här, på Skansen, sjunger Pernilla i programmet.

Nästa år får vi alltså se Pernilla briljera på Sollidenscenen en tredje gång, vilken lycka, vi längtar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version