Pernilla Wahlgrens speciella budskap på scen som tittarna missade – budskapet handlade om hållbarhet

Allsång på Skansen drog igång under tisdagskvällen och det blev ett somrigt och härligt program som även detta år leds av Pernilla Wahlgren.

Under kvällen bar hon en klänning som bär på ett särskilt budskap – och så mycket kostar den.

Det var i tisdags som Allsång på Skansen gjorde en efterlängtad comeback i tv-rutan och på Sollidenscenen.

Pernilla Wahlgren gör i år sitt andra år som allsångsledare för Allsång på Skansen. Och även under gårdagen lös hon med sin briljans och skämtade friskt mellan sångerna.

Bland artisterna fick vi se bland andra Malena Ernman, Marcus & Martinus, Albin Lee Meldau och många fler.

Dessutom fick vi se Pernillas fina hyllning till pappa Hans Wahlgren, som gick bort den 10 maj i år. Hon fick hela publiken att sjunga med i en av Hans favoritvisor av Evert Taube – Dansen på Sunannö.

Pernillas klänning

Under kvällen bar Pernilla en vacker, blommig klänning från det norska modehuset ”ByTimo”. Det är inte första gången som Pernilla bär klänningar från modeskaparen, även under förra årets allsångskvällar bar hon klänningar därifrån.

Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
Foto: SVT

Och bakom klänningen och dess skapare finns ett särskilt budskap. En av grundarna bakom ByTimo, Tine Mollatt, jobbade tidigare med så kallad ”fast fashion” men bestämde sig för att skapa ett eget märke vars ledord är hållbarhet.

– Det som gjorde att jag ville sluta med fast fashion var att ingen någonsin brydde sig om hur länge ett plagg skulle hålla. Det handlade bara om att hitta de billigaste tygerna och ingen ställde frågor om de som sydde plaggen. Jag började med inredning i stället, men det gick för sakta – så då bestämde jag mig för att starta By Timo. Med mina värderingar, för att se om jag kunde göra en business av det. Det gick kjempebra!, har hon förklarat i en intervju med Damernas värld.

Flera kända kvinnor har burit klänningar från ByTimo, bland annat kronprinsessan Victoria!

Prislappen för Pernillas klänning då? Ja, den landar på runt 4000:-.

Det var verkligen en tjusig klänning som Pernilla bar under allsången!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev