Peter Jihde slutar på TV4

Han har blivit ett av kanalens mest kända ansiktet utåt.

Men nu säger Peter Jihde farväl till TV4.

Istället är tv-profilen klar för konkurrenten MTG och TV3.

Peter Jihde inledde sin karriär på TV4 i början av 2000-talet. Efter en sväng hos konkurrenten SVT återvände han till kanalen 2007 för att leda Idol. Sedan dess har han bland annat lett det populära morgonprogrammet Nyhetsmorgon.

Men nu är eran över. Efter sammanlagt 18 år på kanalen lämnar Peter Jihde – för att istället gå till MTG, som bland annat har TV3.

– Jag tycker väldigt mycket om TV4 och det gör jag fortfarande. Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt Nyhetsmorgon som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast, Och det är svårt att tacka nej när jag när man får en sådan här möjlighet, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

Tildes tårar

Under tiden på Nyhetsmorgon blev Jihde god vän med programledarkollegan Tilde de Paula, både professionellt och privat.

Att lämna vännen och gå vidare var ett av de tuffaste besluten att behöva ta – och något som Jihde funderade mycket kring.

– Tilde fick veta det i dag. Vi grät en skvätt båda två, säger Jihde till Aftonbladet.

Foto: Anders Wiklund / TT

Jihde till MTG

Nu väntar alltså nya utmaningar på MTG, där Jihde har gästspelat tidigare. I november gjorde han Diabetesgalan och det, bland mycket annat, är något han hoppas fortsätta med. Där blir han också ny kollega med brorsan Niklas Jihde.

– Det är utmaningarna med nya projekt som jag inte har testat tidigare. Med min bror, kanske då, och att få göra Diabetesgalan och göra diabetesdokumentärer och att få ta den här kampen nationellt, och även internationellt, med Cristina Stenbeck och Anders Jensen, säger Jihde till Aftonbladet.

Exakt vad för projekt Jihde kommer att arbeta med på MTG vill han inte avslöja än. Det är inte heller klart när han gör sista sändningen på TV4, men planen är att gå till MTG någon gång i vår.

LÄS MER: Tildes tårar – efter vännen Peter Jihdes tuffa besked: ”Vi grät en skvätt båda två”