Peter Jihdes privata planer med Tilde de Paula – nu berättar han

Det har nu gått en tid sedan Peter Jihde lämnade TV4 och bytte till MTG som har bland annat TV3.

Tv-programledaren inledde ju faktiskt sin karriär på just TV4 i början av 2000-talet, och efter en sväng hos konkurrenten Sveriges Television återvände han 2007 för att leda Idol. Därefter fick han bland annat det prestigefyllda uppdraget att leda Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby. Sammanlagt blev det 18 år på TV4 för Jihde.

Nu berättar han i en intervju med Aftonbladet om sin privata relation till före detta kollegan de Paula. De har behållit kontakten efter att han slutat på företaget.

Jihde har försvunnit från tv-rutan sen han lämnade för TV4. Enligt Aftonbladets uppgifter arbetar han med att filma inför Diabetesgalan som ska sändas senare i höst.

Men samtidigt som Jihde inte längre syns i tv och har lämnat sin gamla arbetsplats och kollegorna där, så berättar han nu om den fina relation som han har med Tilde. I många år sände de Nyhetsmorgon tillsammans och det måste ha gett avtryck.

Hemmakväll hos familjen

– Vi kramades så sent som i förrgår när vi möttes på stan. Då bokade vi in en familjedejt. Hon har en ganska stor familj, och jag också. Det blir en afton hemma hos oss nu i mitten av september, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

Han berättar att kontakten är intakt med den tidigare kollegan på TV4.

– Vi ses med jämna mellanrum och hörs om inte varje vecka, så åtminstone varannan. Så det är en fin kompis, både nu och sen.

Annars har Jihde bland annat spelat en kändismatch i ishockey i Norge under sommaren där även lillebror Niklas fanns med i laget. I augusti lade han upp den här bilden i samband med en ”landskamp” mot sina norska kollegor.

– 17 000 åskådare och live i norska TV2. Seger med 10-5 mot Norge. Ett minne för livet, skrev han på Instagram.

I höst är Jihde också nominerad till tv-priset Kristallen, vilket han nyligen tackade för på sociala medier.

Vi önskar dig all lycka i framtiden, Peter. Trevligt att höra att du och Tilde fortsatt har så fin kontakt.
Dela gärna vidare om du håller med
!

Peter Jihde slutar på TV4