Foto: Gustav Hallén/Facebook, TV4

Peter Stormare blir nya Fader Fouras i ”Fångarna på fortet” – stjärnans första ord om uppdraget

Från Hollywood till Fort Boyard.
Peter Stormare är klar som ny gåtställare i TV4:s familjeklassiker ”Fångarna på fortet”.
– Det här liknar ingenting annat jag gjort tidigare, säger stjärnan.

Ända sedan tidigt 1990-tal har programserien ”Fångarna på fortet” underhållit tv-tittarna med dramatiska utmaningar och gåtor i fantastisk miljö. På det franska fortet Boyard har massor av svenska kändisar genom åren kastats in i unika tävlingsmoment.

Ett populärt inslag har även varit då deltagarna får stiga upp i tornet på fortet och möta gåtställaren. I många år kallades den karaktären för ”Fader Fouras”, spelad av Stig Ossian Ericson (”Göta kanal”) och Rolf Skoglund (”Vi hade i alla fall tur med vädret”).

LÄS MER: Stig Ossian Ericson blev folkets ”Fader Fouras” – familjens ärliga dödsannons fick vännerna att reagera

Därefter har folkkära skådespelare som Lasse Brandeby, Felix Herngren, Börje Ahlstedt och Rikard Wolff innehaft rollen som gåtmakare i familjeprogrammet.

Peter Stormare ersätter Suzanne Reuter i ”Fångarna på fortet”

Sedan 2019 har det varit Suzanne Reuter som ställt de kluriga frågorna till deltagarna i rollen som ”Madame Fouras” i programmet. Men nu står det klart att Reuter kommer att ersättas – av Peter Stormare.

Detta avslöjade TV4 på tisdagsförmiddagen.

LÄS MER: Marcus Noterius nya uppdrag – därför lämnar TV4-profilen nu landet: ”Jättekul och lite nervöst”

Posted by TV4 on Tuesday, May 31, 2022

– Jag är mycket förtjust i absurditeter och dråpliga situationer så det här ska bli kanon, säger Peter Stormare i ett uttalande till TV4.

Hollywood-stjärnan, som bland annat haft roller i filmklassikern ”Fargo” och prisade tv-serien ”Prison Break”, är nu klar som rollfiguren ”Kapten Kaboom” när Fångarna på fortet nu spelas in.

”Peter Stormare är ny gåtläsare i Fångarna på fortet – och här är de första bilderna! Äntligen kan vi bekräfta att Hollywood-stjärnan kommer gestalta karaktären ”Kapten Kaboom” när ”Fortet” är tillbaka för en ny säsong i höst. Hur häftigt?”, skriver TV4 på sin Facebook-sida.

– Jag gjort mycket spännande och roliga saker under min karriär. Men det här liknar ingenting annat jag gjort tidigare, säger Peter Stormare.

Posted by TV4 on Tuesday, May 31, 2022

På TV4 är man nöjda med nyförvärvet.

– Peter gestaltar karaktären ”Kapten Kaboom” som har ett orubbligt intresse för krut och kanoner. Efter många år på haven så fick han sitt smeknamn efter att han råkade spränga sitt eget fartyg. De lät helt enkelt ”kaboom” och Peter är kanonkul i den här rollen. Vi ser fram emot att visa tittarna den nya säsongen som har premiär i höst i TV4, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Posted by TV4 on Tuesday, May 31, 2022

Vad tror du om Peter Stormare som nya gåtställaren i ”Fångarna på fortet”? Skriv gärna en kommentar!

Posted by TV4 on Tuesday, May 31, 2022