Petra Malm i all ära – men själv föredrar jag Anders Lundin

Anders Lundin och Petra Malm är båda programledare för Robinson.

Foto: TV4

Ännu en ny säsong av tittarfavoriten Robinson är igång – denna gång med Petra Malm bakom rodret.

Själv anser jag att Anders Lundin borde få ensamrätt att leda programmet.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Allas vår favorit bland äventyrsprogram i realitygenren är tillbaka med sin 26:e säsong sedan starten 1997. Många programledare har kommit och gått genom åren, däribland Harald Treutiger, Anders Lundin, Linda Lindorff, Paolo Roberto, Robert Aschberg och Anders Öfvergård.

Inför varje säsong de senaste åren så har producenterna smugit in en och annan förändring i Robinson. Bland annat har de båda lagen fått starta som ett kvinnligt och ett manligt lag, tidigare har man även ställt de yngre deltagarna mot de äldre.

I denna säsong så har man gjort ännu en revolutionerande förändring – man gick nämligen ut med tre startande grupper från början, som senare fått kämpa för att få sina platser i lag Nord respektive lag Syd.

Programledaren för denna säsong är Petra Malm, som tillsammans med Anders Lundin turats om att leda programmet sedan ett par år tillbaka. Då man valt att sända två säsonger av Robinson per år så blir det kanske för mäktigt för en programledare att behöva vara borta i tropikerna under två långa perioder per år. Dessutom har Anders Lundin sitt programledaruppdrag för SVT:s Allt för Sverige att tänka på.

Därför borde Anders Lundin alltid leda Robinson

Petra Malm gör ett bra jobb som programledare för Robinson, men jag kan ändå känna att det blir en annan dynamik. Programmet får en mer allvarlig och nästan lite farlig stämning över sig när Petra leder det.

Jag kan sakna den där lekfullheten som Anders Lundin alltid bjuder på med glimten i ögat. Hans egenskrivna utsvävningar och metaforer inför varje tävling och öråd sätter en så stark prägel på Robinson, för mig ÄR Anders Lundin den självklara programledaren för serien.

Med det sagt, så önskar jag Petra Malm all lycka i fortsättningen av säsongen. Det ska bli spännande att få följa med på detta Robinson-äventyr!

Vad tycker du? Vem är den bästa programledaren för Robinson? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

LÄS MER:

Exit mobile version