Petra Mede lämnar SVT – här avslöjas hennes nya jobb

Tv-profilen och komikern Petra Mede lämnar SVT för huvudkonkurrenten TV4.

Nu avslöjar kanalen vad prestigevärvningens första uppdrag blir: som programledare för det nya programmet ”Stjärnornas stjärna”.

– Det är otroligt roligt att vi lyckats värva Petra till TV4, säger kanalens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Hon har varit såväl julvärd som programledare för Eurovision Song Contest och Guldbaggegalan. Men efter att i många år ha varit synonym med SVT avslöjade Nöjesbladet tidigare i december att Petra Mede lämnar kanalen – för huvudkonkurrenten TV4.

Det bekräftas nu av TV4, som i ett pressmeddelande under fredagen tillkännagav sin nya stjärnvärvning.

– Petra Mede är inte bara en av Sveriges bästa programledare, hon är också en enastående komedienne, vilket kommer att genomsyra våra kommande samarbeten, säger kanalens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Första uppdraget

Första uppdraget är redan klart. Mede kommer under våren att leda kanalens nya storsatsning ”Stjärnornas stjärna”, ett direktsänt program där åtta artister tävlar i helt andra musikstilar än de är vana vid.

Där kommer också tittarna ha chansen att rösta på sina favoriter. En artist får lämna programmet varje vecka fram till den stora finalen.

– Jag ser med glädje fram emot denna vår och samarbetet med TV4. Stjärnornas stjärna, det är inte bara mitt smeknamn utan även namnet på det fantastiska program jag fått äran att leda, säger Petra Mede.

Foto: Maja Suslin / TT
Gilla Nöjeslivet för fler nyheter om vårt svenska nöjesliv.