Foto: SVT/Instagram

Pia Herreras nya revansch efter petningen från SVT och ”Go’kväll” – gör comeback efter alla år: ”Jag är ivrig”

Pia Herrera petades från ”Go’kväll”.
Nu har den tidigare SVT-profilen landat ett nytt uppdrag.

Hon blev en självklar del av många tittares vardag när hon programledde ”Go’kvälls” sändningar. Pia Herrera, 53, blev snabbt en tittarfavorit tack vare sitt lugn och sin behagliga röst – och trygga sätt att leda ett program framåt.

Förra våren slutade hon som värd för ”Go’kväll”, till många tittares stora förtret. I stället fick hon kliva in som vikarie på ”Morgonstudion” i flera månader.

Tvingades bort efter 15 år

Men sen kom chockbeskedet för många tittare: efter 15 år utan någon fast anställning tvingades Pia Herrera i slutet av förra året att lämna SVT.

– Jag har haft jättefina år på SVT med fantastiska kollegor, men tyvärr aldrig förärats en fast anställning utan jag har varit vikarie, timvikarie, programanställd och jag har gått på projekt. Nu har jag kommit till ett läge som innebär att om jag skulle fortsätta så träder LAS, lagen om anställningsskydd, in. Då skulle jag hamna på en förturslista som gör att SVT skulle behöva anställa mig, men det vill de inte. Därför åker jag ut nu, sade Pia för Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Pia Herrera
Foto: SVT

Efteråt valde hon att rikta sig direkt till både tittare och sina närmaste kollegor.

– Mina allra varmaste TACK – till underbara kollegorna på SVT, men främst till alla er som tittar. Som jag har älskat att göra tv för er. Nu sitter jag förundrad över den ofattbara mängd meddelanden och mejl jag får. Så fulla av kärlek, hejarop men också sorg och frustration. Vi kommer helt enkelt sakna varandra, skrev Pia Herrera efter sin sista sändning på SVT tidigare i år.

Tittarna vad minst sagt upprörda efter beskedet att Herrera tvingades bort från rutan.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Kommer att sakna dig i rutan. Känns helt galet att du måste sluta. Hur sjutton tänker cheferna? Kram från en gammal Tv4-kollega, skrev exempelvis ”Efter fem”-profilen Henrik Alsterdal i en kommentar till Pias känslosamma inlägg.

Men nu kommer härliga nyheter för Pia.

Hon har nämligen landat ett nytt uppdrag.

Pia Herreras revansch efter petningen från SVT

Hädanefter kommer Herrera att representera ett bolag som hon tidigare arbetat för, nämligen flygjätten SAS.

– Det är mer än 20 år sedan jag var en flygvärdinna och jag är ivrig att återigen ge SAS mitt allt, skriver Pia Herrera på sin Linkedin-sida.

På flygbolaget kommer den tidigare SVT-profilen nu att arbeta som presschef.

– Jag ser fram emot att arbeta med SAS och bidra till att stärka SAS varumärke och kommunikation på den svenska marknaden. SAS har en stark historia och en spännande framtid, och jag är hedrad över att få vara en del av den resan, säger Pia Herrera i ett pressmeddelande.

Pia Herrera har tidigare även arbetat på Sveriges Radio, och som pressekreterare på Skatteverket.

Stort lycka till med allt, Pia!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...