Foto: Youtube/Ica

Profil blir nya ”Ica-Stig” efter Loa Falkmans avhopp – experternas dom om valet

Loa Falkman lämnar butiken efter sex år.

Nu kommer domen från Sveriges största experter på reklam och media – här är namnen som kan ta över rollen som Ica-Stig i reklamsåpan.

Spekulationerna är i full gång – och nu efterlyser matjätten tittarnas egna teorier.

”Ica-Stig” har blivit en av reklamsåpans mest omtyckta karaktärer under alla år som de små videosnuttarna inifrån matbutiken sänts i rutan.

Först var det Hans Mosesson som axlade rollen i hela 13 års tid – sedan togs stafettpinnen över av operasångaren och skådespelaren Loa Falkman.

Det blev nästan sex år som Ica-handlare i reklamen för Loa Falkman – men i slutet av december kom beskedet att Falkman nu lämnar uppdraget.

Loa Falkman
Foto: Youtube

– Jag känner att var sak har sin tid. Jag gör så mycket olika andra grejer hela tiden så jag kände att det var lite läge, säger Falkman till Aftonbladet.

Experternas dom: Profilerna som kan bli nya Ica-Stig

Sedan nyheten kom har frågan om Falkmans efterträdare i reklamsåpan blivit högaktuell. Nyligen publicerade redaktionen för den initierade branschtidningen Resumé sina hetaste tips för jobbet.

Journalisterna och redaktörerna på tidningen, som är experter på svensk reklam och media, spekulerade i alltifrån skådespelare som Suzanne Reuter, Marie Göranzon och Lena Endre, som Måns Zelmerlöw och ”Ica-Jerry” Mats Melin. Sammantaget menar de att det förmodligen kommer bli någon stor profil som tar över rollen.

Samtidigt har Ica själva eldat på tittarna i sociala medier i frågan. På matjättens hemsida kan kunderna nu tävla i att gissa rätt på nya ”Ica-Stig”, och på Facebook fylls nu kommentarsfältet med olika förslag.

Suzanne Reuter
Suzanne Reuter – en favorit bland tittarna. Foto: Claudio Bresciani / TT

Tittarna tror på stora folkkära namn

Flera av Sveriges mest folkkära skådespelare nämns i spekulationerna i inlägget som i skrivande stund fått över 500 kommentarer med olika tips.

”Tror att Kjell Bergqvist hade varit bra som nya Ica-Stig”, skriver en tittare i kommentarsfältet på Icas Facebook-sida.

”Loa har gjort det jättebra! Tror Kalle Moreaus skulle klä sig bra i rollen som nya Ica-Stig”, skriver en annan tittare.

”Björn Skifts vore toppen”, skriver en annan.

Björn Skifs – nya Ica-Stig? Foto: Marc Femenia / TT

Flera kvinnor nämns också bland kommentarerna.

”Hade varit guld att få se Josefine Bornebusch i den rollen”, skriver en tittare.

En del andra gissar på att det blir en internlösning i reklamfilmerna.

”Eftersom Ulf har varit med från starten så tror jag Ulf kommer få ta över Ica rocken. Ulf är stigs efterträdare”, skriver en tittare som alltså tror Paul Tilly får ta över efter Falkman.

Tack för den här tiden Loa ❤️ Vem tror du ersätter honom i vår reklamfilm? 👀 Tävla här 👉 www.ica.se/tavlingar/tavlaochvinn

Posted by ICA on Sunday, January 10, 2021

Vem tror du blir nya ”Ica-Stig” i reklamsåpan? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!