Renée Nyberg i tårar efter samtalet om Lill-Babs

Renée Nyberg bjuder in Kristin Kaspersen till premiären av ”Renées brygga”.

Och det blev ett känslosamt möte.

– Hon är min favorit, säger Renée Nyberg om Lill-Babs, och brister ut i tårar.

I april förra året gick Kristin Kaspersens älskade mamma, tillika den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort.

Kaspersen berättar i ”Renées brygga” om den sista tiden hon hade tillsammans med sin mamma.

– Jag såg inte cancern komma. Jag hade varit veckan innan med mamma på sjukhuset när de fick veta att hon hade hjärtsvikt. Hon har haft lite problem med hjärtat tidigare så jag var helt med på att det var hjärtat, säger Kristin Kaspersen i ”Renées brygga”.

FOTO: TV4

– Så får jag ett samtal på sportlovet när jag är med min son att det var metastaser i levern. Vi hade knappt fått reda på att den var så pass aggressiv som den var förrän hon började försvinna. Det gick oerhört fort. Samtidigt är det så konstigt att säga, men det var några av de finaste veckorna vi har haft. Det är den enda gången i hela mitt liv, tror jag, där vi systrar, barnbarn, alla fick så oerhört mycket tid med mamma.

Kristin Kaspersen om Lill-Babs sista tid

Kristin Kaspersen berättar att hon, tillsammans med sina systrar och familj, var hos Lill-Babs varje dag. Hon förundras över sin mammas starka vilja och envishet.

– Tio dagar innan hon somnade in var hon envist uppe och gjorde sin knäböj och armhävningar mot handfatet. Hon ville inte ge upp. Hon blev 80 år, men hon blev aldrig gammal. säger Kristin Kaspersen.

– Men samtidigt är jag så oerhört tacksam att det gick till på det sättet. För fyra veckor var ändå tufft för henne, det var tufft för oss att se henne. Vi var där in i det sista. Jag bodde hos henne varje natt den sista veckan.

Renee Nyberg om Lill-Babs: Min favorit

Hon minns särskilt en händelse från sjukhuset då hon sov bredvid sin mamma.

– Hon låg med pannan mot min bröstkorg. Jag höll om henne så skulle jag bara räta på mig lite, då kommer huvudet efter och bara trycker till. Hon ville bara ligga nära. De sa det på sjukhuset. Som man har levt sitt liv så slutar man ofta. Hon var envis in i det sista. Hon sjöng jag ska leva tills jag dör. Och hon gjorde det.

Precis som för många andra betydde Lill-Babs mycket för Renée Nyberg.

– Hon har varit här hos mig två gånger på bryggan. Hon är ju min favorit, som du vet. Det blir konstigt att du ska trösta mig, säger Renée Nyberg till Kaspersen och kan inte hålla tillbaka tårarna.

Kristin Kaspersen: Jag har fått trösta många

Kristin Kaspersen konstaterar att hon har tröstat många sedan Lill-Babs gick bort.

– Det har också varit väldigt fint. Hon har betytt mycket för andra. Det är det som ger mig så mycket, att se vad hon har gjort för andra. Min mamma. Jag har varit så stolt över henne hela sommaren. Det har varit svårt att vara ledsen när man är så stolt över någon och får så mycket kärlek av människor. Det enda kanske är att jag inte släppt fram min egen sorg. Men den får ta den tid det tar.

”Renées brygga” sänds onsdagar klockan 21:00 på TV4.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6T0T0ss4a8I462Gyt5RkK0dHgIEfwKsPKvsufyEmALHVYAsL4XuNFWCjjdcN63DQ?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Så fina ord om Lill-Babs! Kommentera gärna och dela vidare för att hedra den underbara artisten.