Foto: TV4

Kritik efter bilderna i ”Renées brygga” – nu svarar Renée Nyberg: ”Använder självklart…”

Tv-tittarna jublar efter premiären av ”Renées brygga”.
Men en särskild detalj i programmet väcker kritik i sociala medier.
Nu väljer programledaren Renée Nyberg att svara.

På onsdagen hade en av TV4:s stora tittarfavoriter säsongspremiär i rutan.

Då gjorde nämligen den Kristallen-prisade programledaren Renée Nyberg, 55, comeback med intervjuserien ”Renées brygga”. I första avsnittet gästades hon av artisttrion Oscar Zia, Helen Sjöholm och Loa Falkman.

Foto: TV4

Den folkkära artisten Helen Sjöholm pratade om hur hon trots alla succéer kämpar med sitt självförtroende. För Renée Nyberg berättade stjärnan att hon än i dag ser sig snarare som en amatör än ett proffs.

LÄS MER: Renée Nybergs bekännelse för Helen Sjöholm – gripande avslöjandet efter alla år: ”Jag har…”

– Jag har svårt att se mig som en professionell person, för jag är fortfarande en amatör. Jag jobbar väldigt mycket intuitivt och med magen och jag tror någonstans att när man inte har någon utbildning så får man inte den där stämpeln ”Jag är sångerska”. Det där har jag fått kämpa lite med, säger Helen Sjöholm i ”Renées brygga”.

Efteråt hyllades programmet stort av tittarna – och många hade uppenbart längtat efter de nya avsnitten som sänds på onsdagar framöver i TV4.

Kritiken efter bilderna i nya ”Renées brygga”

Foto: TV4

LÄS MER: Tittarnas jubel efter premiären av ”Renées brygga”

Samtidigt väcks nu också kritik mot programmet. Det är en särskild detalj som deltagarna ägnar sig åt som fått flera tittarna att lyfta på ögonbrynen.

”Gillar programmet som alltid. Men blev lite besviken över att golfbollar slås ut i havet”, skriver en tittare i kommentarsfältet till Renée Nybergs Instagram-inlägg.

Och får medhåll av flera andra tittare. Att golfbollar hamnar i havet är så klart inte direkt någon miljövänlig företeelse.

Foto: TV4

”Jaa underbart brygghäng. Men håller med – nu får det vara slut på golfbollar i hav, sjöar, vattendrag, och naturen i övrigt!!! Men kanske David tar på sig dykardräkten o samlar upp alla…”, skriver en annan tittare.

Enligt Eriq Agelii, initiativtagare till dykprojektet Rena botten, hamnar mycket skräp på botten av svenska hav.

– Vi som dyker vet hur det ser ut nere på botten. Det är rena soptippen på många ställen, speciellt i hamnar. Det är mycket som har tappats ned, men det är också mycket som dumpats med flit. Vi hittar många golfbollar. Folk gillar att slå ut sina bollar från gräsmattor. Runt en golfboll är botten helt död, i en diameter på en meter ungefär. Så det är någonting i dem som utsöndras, sade Agelii till SVT Väst för några år sedan, uppger Aftonbladet.

LÄS MER: Renée Nybergs stora familjelycka: ”Känns helt overkligt”

Renée Nybergs svar lugnar tittarna: ”Självklart”

Renée Nyberg har valt att ta bladet från munnen – och berätta hur det verkligen ligger till med golfbollarna som syns i programmet.

Bakom kulisserna på tv-inspelningarna har personalen ordnat med en mycket speciell plan för just detta. Enligt TV4-profilen själv ligger inte bollarna kvar i vattnet. Detta skriver hon i ett svar till sitt eget inlägg på Instagram.

”Hej! Vi använder självklart enbart golfbollar som flyter och dessa plockas upp omgående av vårt team”, skriver Renée Nyberg i ett svar till de kritiska tittarna.

Som förstås blir glada av beskedet.

Foto: TV4

”Åh vad bra!! Visste inte att det finns!! Nu längtar vi till nästa brygghäng!”, skriver en tittare.

Nästa avsnitt av ”Renées brygga” sänds på onsdag klockan 21.00 i TV4. Då gästar bland andra Hollywood-stjärnan Peter Stormare bryggan.

Vad tycker du om nya säsongen av ”Renées brygga”? Skriv gärna en kommentar!